MHP'li Kiliç, Bilecik'te 'Adim Adim 2023, Il Il Anadolu' Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi

'Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi, Cumhuriyet tarihimizdeki en önemli yönetim reformu, sartlara ve gelismelere cevap veren en dinamik demokratik tercihtir'.

MHP Genel Baskan Yardimcisi Filiz Kiliç, "Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi, Cumhuriyet tarihimizdeki en önemli yönetim reformu, sartlara ve gelismelere cevap veren en dinamik demokratik tercihtir." dedi.

Kiliç, Seyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçeklestirilen "Adim Adim 2023, Il Il Anadolu" temali programda degerlendirmelerde bulundu.

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli'nin talimatiyla baslatilan programlarin, ülke genelinde büyük coskuyla devam ettigini belirten Kiliç, partisinin, belirledigi stratejik hedefler dogrultusunda "Güçlü siyaset, lider Türkiye, hedef 2023" sloganiyla 2023 yilinda yapilacak seçimlere ve sonrasina simdiden hazir oldugunu dile getirdi.

Kiliç, Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'nin, Türkiye'ye özgü, Türk milletinin tarihi ve kültürel dokusuna uygun insa edildigini anlatarak, söyle konustu:

"Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi, Cumhuriyet tarihimizdeki en önemli yönetim reformu, sartlara ve gelismelere cevap veren en dinamik demokratik tercihtir. Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'nin merkezinde sadece millet egemenligi ve demokratik degerler bulunmaktadir. Anayasamizla güvence altinda bulunan Cumhuriyet'in temel nitelikleri, milli ve üniter devlet yapimiz, Türk milli kimligi, Türk dili, Atatürk, demokratik rejim ve temel insan haklari gibi degerler, sistemin kirmizi çizgileridir. Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi, aziz milletimizin milli iradesinin tercihidir. Bunun üzerine söylenecek bir baska söz yoktur."

Dünyada ciddi bir ekonomik krizin yasandigina dikkati çeken Kiliç, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinin dengeleri altüst ettigini söyledi.

Bu durumun Türkiye dahil dünya genelinde sürdügünü vurgulayan Kiliç, "Terörle mücadelemizin rövansini kur üzerinden almak isteyenler mevcut. Türkiye faiz kamburundan mutlaka kurtulmalidir. Faiz, uzun vadede üretim sistemine büyük hasarlar vermektedir. Ülkemiz su anda dünyada faiz orani yüksekligi açisindan ilk 10 ülkeden biridir. Avrupa'nin da en basinda olan ülkedir. Faiz, gelecegimizden çalmaktadir." ifadesini kullandi.

Ekonomide yeni hedefin, giderleri düsürüp diger yandan gelirleri artirmak oldugunu belirten Kiliç, her alanda milli ve yerli üretimin artirilmasi konusunda ciddi adimlarin atildigini kaydetti.

Toplantiya, partinin MYK üyeleri Güllü Yener, Nevzat Ünlütürk, Sahin Gürz ve Bülent Masaoglu, Eskisehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Bilecik Il Baskani Muhammet Fatih Yasar, Eskisehir Il Baskani Ismail Candemir ile bazi ilçelerin belediye baskanlari ve partililer katildi.
Kaynak: AA