Kamu Kurumlarinda Çalisan Personele Yönelik Temel Fotografçilik Egitimi

Manisa’da kamu kurumlarinda çalisan personele yönelik servis edilen bülten fotograflarinin kalitesini arttirmak ve teknik becerilerin gelistirilmesi amaciyla “Temel Fotografçilik Egitimi” düzenlendi.

Kamu Kurumlarinda Çalisan Personele Yönelik Temel Fotografçilik Egitimi
Manisa Valiligi Basin ve Halkla Iliskiler Müdürlügü koordinesinde Manisa Gazeteciler Cemiyeti ve Manisa Çalisan Gazeteciler Derneginin katkilariyla kamu kurumlarinin basin birimleri çalisanlarina yönelik Sehzadeler Halk Egitim Merkezi bünyesinde “Temel Fotografçilik Egitimi” düzenlendi.

Sehzadeler Kaymakamligi Toplanti Salonu’nda gerçeklestirilen egitim öncesinde konusan Manisa Valiligi Basin ve Halkla Iliskiler Müdürü Nagihan Eroglu, kamu kurumlarinin basin ve tanitim birimlerinde çalisanlarin teknik bilgi ve becerilerinin artirilmasi amaciyla egitimi planladiklarini söyleyerek “Kurumlarimiz araciligiyla yapilan haber ve tanitim faaliyetlerinin daha kaliteli olmasi, kurumlarimizi daha iyi yansitmak açisindan önemli. 1 ay süresince devam edecek olan bu egitimle fotografi çekmeyi ve o fotografi haberle bir bütün haline getirmeyi ögrenecegiz. Kendimize kattigimiz her bilgi, yapmis oldugumuz iste bizi bir adim daha ileri tasiyacaktir. Bize bu egitimde destek saglayan Manisa Gazeteciler Cemiyetine, Çalisan Gazeteciler Dernegine ve Sehzadeler Halk Egitim Merkezine tesekkür ediyorum” dedi.

Manisa Gazeteciler Cemiyeti Baskani Ali Filizkan da böyle bir egitimin düzenlenmesini destekleyen Manisa Valisi Yasar Karadeniz’e, Basin ve Halkla Iliskiler Müdürü Nagihan Eroglu’na, Sehzadeler Halk Egitim Merkezi Müdürü Osman Kusçuoglu ve Manisa Çalisan Gazeteciler Dernegi Baskani Turgay Duyar’a tesekkür ederek “Gerçekten kurumlarimiz için çok degerli ve faydali bir kurs olacagina inaniyorum. Siz kurumlarin aynasisiniz. Eger kurumlarinizdaki iyi ya da kötü olaylari ayna görevi yaparak iyi yansitabilirseniz hem biz gazetede çalisan editörlerin durumu daha kolaylasir hem de sizler kurumunuzu daha iyi yansitirsiniz. Yani bu egitimin amaci çok yazi yazmak veya bol fotograf çekmek degil iyi fotografi yakalamak ve haberin özünü yansitarak okuyuculara dogru bilgileri vermek. 5N 1K kuralinin göndereceginiz haberinizde mutlaka olmasi lazim. Siz ne kadar güzel ve dogru haber yazarsaniz kurumunuzun öne çikmasini saglamis olursunuz” diye konustu.

Sehzadeler Halk Egitim Merkezi Müdürü Osman Kusçuoglu ise “Bu kurs, katilim gösteren tüm kursiyerler için faydali olacaktir. Kursun açilmasina katki veren Valiligimize ve dernek baskanlarimiza çok tesekkür ediyorum” dedi.

Çalisan Gazeteciler Dernegi Baskani ve Kurs Egitmeni Turgay Duyar ise verilecek olan egitim sonrasinda yerel basina servis edilecek olan haberler ile görsellerin daha kaliteli ve uyumlu olacagini söyledi.

Duyar, “Verilecek egitim sonunda kurumlarin haberlerine destek verecek olan görsellerde önemli ölçüde degisiklik olacaktir. Bu sayede yerel basina kurumlar tarafindan servis edilecek haberler ve görseller editörlerin islerini kolaylastiracaktir” ifadelerini kullandi.

Verilecek egitime katilan kursiyerlere kurs sonunda Sehzadeler Halk Egitim Merkezi tarafindan belgeleri verilecek.
Kaynak: İHA