Bulgaristan'dan 1 Milyon Turist Edirne'ye Alisverise Geldi

Edirne’ye yilin ilk 11 ayinda Kapikule ve Hamzabeyli sinir kapilarindan giris yapan 1 milyondan fazla Bulgar turist, esnafin yüzünü güldürdü.

Bulgaristan'dan 1 Milyon Turist Edirne'ye Alisverise Geldi
Döviz kurunun artmasiyla Bulgaristan’in para birimi leva 7 TL’ye yükselirken, Bulgaristan vatandaslari da Edirne’deki Ulus Pazari’na akin etti. Pazarda adim atacak yer kalmazken, Bulgaristan vatandaslari kapis kapis aldiklari ürünleri tasimakta güçlük çekti. Alisveris posetleri arabalara zor sigdi. Cuma günü sabahin erken saatlerinde Edirne’ye gelen Bulgaristan vatandaslari, cumartesi ve pazar günleri de kentteki otellerde konaklamayi tercih ediyor. Edirne’de 3 gün boyunca alisveris yapan Bulgaristan vatandaslari, kent esnafinin da yüzünü güldürüyor.

Trakya Gümrük ve Dis Ticaret Bölge Müdürlügü verilerine göre, 1 Ocak- 27 Kasim tarihleri arasinda Kapikule Sinir Kapisi’ndan yaklasik 700 bin, Hamzabeyli Sinir Kapisi’ndan da yaklasik 300 bin Bulgaristan vatandasi giris yapti.

“Bulgaristan vatandaslari bize can suyu oldu”

Ulus Pazari esnaflarindan Yilmaz Kul, Bulgaristan vatandaslarinin alisveris yaptigini ve güzel para kazandirdiklarini belirterek, memnun oldugunu söyledi.

Esnaf Salih Balta da, Bulgaristan vatandaslarinin kendilerine can suyu oldugunu ifade etti.

Çarsi esnaflarindan Fikri Demirel, Bulgaristan vatandaslarinin Edirne’ye gelmesinin esnafa çok büyük katki sagladigini söyledi.

Demirel, Bulgaristan vatandaslarinin Edirne’den peynirden zeytine, tatlidan giyime birçok ürün aldigini anlatti.

Bir baska esnaf Emre Nurlu, Bulgaristan vatandaslarinin giyim, yiyecek, mobilya ve birçok alisveris için Edirne’yi tercih etmesinden mutluluk duyduklarini ifade etti.

Edirne’de yasayan Tugba Çalili ise pazarda Bulgaristan vatandaslarinin kapis kapis ürün aldiklarini görünce çok üzüldügünü söyledi.

Edirne’de ögrenci oldugunu belirten Hatice Iller de, "Esnafin bize pek ihtiyaci yok, çünkü Bulgaristan vatandaslari onlardan yeterince alisveris yapiyor” dedi.

Bulgaristan vatandasi Adem Eroglu, “Edirne’ye hem yemek yemeye hem alisveris yapmaya geliyoruz. Bizim ülkemizden gelen kisilerle birlikte Edirne çok kalabalik oluyor” dedi.



Mazotu da Edirne’den aliyorlar

Edirne’de fiyatlarin çok ucuz oldugunu söyleyen Bulgaristan vatandasi Adem Süleyman ise, genellikle yiyecek ihtiyaçlarini buradan karsiladiklarini ifade etti.

Araçlarinin mazotunu da Türkiye’den aldiklarini söyleyen Süleyman, “Mazotu buradan alinca elde ettigimiz karla gezdigimizin parasini çikarmis oluyoruz” dedi.

Kaynak: İHA