Yesil Çevre'ye Akademi Dünyasindan Yakin Markaj

Yesil Çevre Aritma Tesisi’nin çalismalari, akademi dünyasinin ilgisini çekmeye devam ediyor. Akademisyenler ile inceledigi tesisteki çalismalara hayran kaldiklarini belirten Prof. Dr. Arif Karademir, tesiste Bursa Teknik Üniversitesi ögrencilerine sunulan staj imkâninin da çok degerli oldugunu söyledi.

Yesil Çevre'ye Akademi Dünyasindan Yakin Markaj
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ayse Çelik Bedeloglu, Denizcilik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Sinan Uyanik, Çevre Mühendisligi Bölüm Baskani Prof. Dr. Mehmet Isleyen, Çevre Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Aygün ve Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (Bursa TTO) Müdür Yardimcisi Ögretim Görevlisi Fatma Saime Erdönmez S.S. Yesil Çevre Aritma Tesisi Isletme Kooperatifi’ni ziyaret ederek çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Sürdürülebilir ve yesil kalkinma yolunda atilmasi gereken adimlarda Yesil Çevre Aritma Tesisi’nin kilit rol üstlendigini belirten BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, “Temiz bir gelecek insa etmek için Yesil Çevre gibi aritma tesislerinin örnek alinmasi ve artirilmasi gerekiyor. Bir akademisyen olarak genç kusagimizin, çevre dostu üretim konusunda bilinçlendirilmesinin öneminin ne kadar büyük bir boyutta oldugunun farkinda olarak, dogal kaynaklarin korunmasina yönelik yapilan her çalismayi destekliyorum. Sanayinin baskenti Bursa’da dogaya dost bir mottoya sahip olan Yesil Çevre, üniversitemiz bünyesinde bulunan ögrencilere de staj imkâni sunarak istihdama da katki sagliyor. Üniversite-sanayi is birligine de can vererek, ögrencilerimizin çalisma hayatinda yetkin ve nitelikli birer personel olmasi noktasinda farkindalik olusturan Yesil Çevre’ye, dogamiza ve gençlerimize verdigi degerden dolayi tesekkür ediyorum” dedi.

Staj yapan ögrencilere uygulamali egitim

BTÜ’nün Çevre Mühendisligi egitimi konusunda Bursa’da önemli bir ihtiyaci karsiladigini kaydeden Yesil Çevre Aritma Tesisi Genel Müdürü Mehmet Aydin da “Tesisimizde staj yapan ögrencilerimiz, alaninda profesyonel uzmanlar ile bir araya gelerek yeteneklerini ön plana çikariyor ve egitimlerinde uygulamali olarak ilerleme kaydediyor. Bu çerçevede, egitim ve sanayi ayni yolda yürüdükleri sürece kentimizin ve ülkemizin her alanda gelisme gösterecegine inaniyorum. Yesil Çevre olarak Bursa’ya yükselen ihracat oranlariyla istihdam saglayan sanayi firmalarinin, atik sularini temizleyerek dogaya birakiyor ve bunun karsiligini sosyal ve çevresel iyilestirmeler kapsaminda aliyoruz. Iklimin korunmasi ve yesil dönüsümün hizlandirilmasi hedeflerimiz dogrultusunda çevreci teknolojiler üreterek örnek teskil eden çalismalarimizi sürdürecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA