Sivas'in Dünyaca Ünlü Kangal Köpegi Için Yetistirme Çiftligi Hizmete Girdi

Sivas'in Kangal ilçesinde, Kangal köpeginin irk ve gen özelliklerinin muhafaza edilerek gelecek kusaklara aktarilmasi, marka degerinin yükseltilmesi amaciyla yenilenen “Kangal Köpegi Yetistirme Çiftligi” hizmete açildi.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, Sivas Valiligi himayesinde, Kangal Kaymakamligi, Il Özel Idaresi ve Kangal ilçesindeki maden firmalarinin katkilariyla yenilenen tesisin açilis törenine, AK Parti Grup Baskani Ismet Yilmaz, AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, MHP Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek, Vali Salih Ayhan, Belediye Baskani Hilmi Bilgin, il ve ilçe protokolü ile vatandaslar katildi.

Programda konusan Vali Ayhan, Kangal köpeklerinin dogalarina uygun sartlarda uzman ellerde ve devlet ciddiyetiyle varliklarini sürdürebilmeleri için iki önemli projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Il merkezinde havaalanina yakin konumda bilimsel metotlar isiginda irkin korunmasi, el degisimlerinin standartlara baglanmasi ve takibi amaciyla bir merkezi tamamladiklarini animsatan Ayhan, "Merkezimizde, Kangal Köpegi Müzesi, gezinti alanlari ile ziyaretçiler için sosyal donatilar da sagladik. Bugün de projemizin en önemli güç merkezi olan Kangal ilçemizde Kangal Köpegi Yetistirme Çiftligi'mizin açilisini gerçeklestirerek, marka degerimize en güzel sekilde sahip çiktigimizi bir kez daha göstermis olduk." ifadelerini kullandi.

AK Parti Grup Baskani Ismet Yilmaz da Kangal'in Türkiye'nin bir markasi oldugunu belirterek, Kangal köpegine yakisir bir tesisin ilçeye kazandirildigini ifade etti.

Konusmalardan sonra tesise destek veren firma temsilcilerine tesekkür belgesi ve plaket takdim edildi.

Il Müftüsü Yusuf Akkus'un duasiyla çiftlik hizmete açildi.

Kaynak: AA