Putin, Soçi'deki Üçlü Zirvenin Ardindan Güvenlik Konseyi'ni Topladi

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Rusya’nin Soçi kentinde Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev ve Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan ile Daglik Karabag konusunda düzenledigi üçlü zirvenin ardindan Güvenlik Konseyi’ni topladi.

Putin, Soçi'deki Üçlü Zirvenin Ardindan Güvenlik Konseyi'ni Topladi


Rusya’nin Soçi kentinde Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev ve Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan arasinda Daglik Karabag’daki gelismelerin ele alindigi yaklasik 3 saat süren üçlü zirve yapilmisti. Zirvenin ardindan Rusya, Azerbaycan ve Ermensitan ortak bildiri yayinlamisti. Soçi’deki zirvenin ardindan Putin, Güvenlik Konseyi üyeleri ile telekonferans yoluyla toplanti yapti.

"Azerbaycan Cumhurbaskani ve Ermenistan Basbakani ile Daglik Karabag sorununa iliskin görüsmelerimin sonuçlari ve meslektaslarimla bugünkü çalisma sirasinda varilan anlasmalar hakkinda size kisaca bilgi verecegim" diye söze baslayan Putin, bölgeye istikrar getirilmesi yönünde hem Azerbaycan hem de Ermenistan liderleriyle ortak fikirde oldugunu ifade etti.



Kremlin Basin Servisi, Putin’in Güvenlik Konseyi toplantisina iliskin daha fazla detay vermezken, Rusya Devlet Baskanligi Idaresi Baskan Yardimcisi Dmitry Kozak’in Güvenlik Konseyi üyelerine sunum yaptigini aktardi.

Azerbaycan ve Ermenistan arasindaki sinirlarin tekrar belirlenmesi için komisyon kurulacak

Zirvenin ardindan yayinlanan ortak bildiriye göre, liderlerin Azerbaycan ve Ermenistan arasinda sinirlarin tekrar belirlenmesi konusunda ikili bir komisyon olusturulmasina karar verdigi aktarilmis, Rusya’nin Azerbaycan ve Ermenistan arasindaki iliskilerin normallesmesi için gerekli olan tüm yardimlari saglayacagi ifade edilmisti.

Daglik Karabag’in ekonomik potansiyelinin gün yüzüne çikarilmasi için mümkün olan en kisa sürede projeler baslatilacagi aktarilan bildiride, Azerbaycan ve Ermenistan sinirlarinda istikrar ve güvenligin saglanmasi konusunda adimlar atilacagi açiklanmisti.
Kaynak: İHA