KKTC, 29 Kasim'dan Itibaren 7 Afrika Ülkesinden Gelen Yolculara Sinirlarini Kapatiyor

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC), Covid-19’un yeni mutasyonu Omicron nedeniyle 29 Kasim’dan itibaren Güney Afrika, Botsvana, Zimbabve, Namibya, Lesoto, Esvatini, Mozambik’ten gelen yolcularin KKTC’ye girislerini bir sonraki duyuruya kadar durdurma karari aldi.

KKTC, 29 Kasim'dan Itibaren 7 Afrika Ülkesinden Gelen Yolculara Sinirlarini Kapatiyor
Covid-19’un Güney Afrika’da tespit edilen yeni mutasyonu Omicron nedeniyle Afrika ülkelerine yönelik seyahat kisitlamasi uygulayan ülke sayisi her geçen gün artiyor. KKTC Saglik Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Omicron mutasyonu nedeniyle Güney Afrika, Botsvana, Zimbabve, Namibya, Lesoto, Esvatini, Mozambik’ten gelen yolcularin KKTC’ye girislerinin bir sonraki duyuruya kadar durdurulacagi bildirildi.

Açiklamada, söz konusu 7 Afrika ülkesinden gelen veya son 14 gün içerisinde bu ülkelerde bulunanlarin yarin 23.59’dan itibaren 14 günlük karantina sarti ile KKTC’ye girebilecekleri, 29 Kasim’dan itibaren ise söz konusu ülkelerden KKTC’ye girislerin bir sonraki duyuruya kadar durdurulacagi ifade edildi. Açiklamada, KKTC vatandaslarinin ise bu ülkelerden gelmeleri veya 14 gün içerisinde bu ülkelere seyahat geçmisleri olmasi halinde 14 günlük merkezi karantinada kalmalari kosulu ile giris yapabilecegini aktarildi.

(Emir Abdurrahman Bulut/IHA)
Kaynak: İHA