Eski Arjantin Devlet Baskani Fernandez'e Yönelik Kara Para Aklama Davasi Düstü

Arjantin Devlet Baskan Yardimcisi ve eski Devlet Baskani Cristina Fernandez de Kirchner ve iki çocugunun kara para aklamakla suçlandigi yolsuzluk davasi düsürüldü.

Buenos Aires eyaletindeki 5 numarali Federal Sözlü Mahkeme (TOF 5), ülkede "Hotesur-Los Sauces davasi" olarak bilinen ve adini Kicrhner ailesine ait sirketlerden alan, eski devlet baskani ile oglu Maximo ve kizi Florencia Kirchner'in yasa disi zenginlesme ve kara para aklamakla suçlandigi davayi reddetti.

Davada, Fernandez, 2010'da hayatini kaybeden Eski Devlet Baskani Nestor Kirchner'in da kurucusu oldugu Hotesur ve Los Sauces sirketlerine ait otel ve plaza gibi tasinmazlari Kirchner ailesine para aktarmak amaciyla devlete kiralamak ve kara para aklamak suçuyla itham ediliyordu.

Ülkeyi 2007-2015 yillarinda üst üste iki dönem yöneten Fernandez, is adamlarina kamu ihaleleri vererek devleti dolandiran ve aile sirketine ait tasinmazlar üzerinden kara para aklayan bir suç örgütünün lideri olmakla suçlanmisti.

Baskanligi döneminde yolsuzluk yapmakla suçlanan Fernandez'in, hakim karsisina çikmasina gerek kalmadan düsürülen dava, temyize gidilmesi suretiyle Yüksek Mahkeme tarafindan bozulabilir.

- Fernandez'in hakkinda düsürülen 3. dava

Fernandez'in milletvekili olan oglu Maximo ile kizi Florencia'nin adinin karistigi bu dava, eski devlet baskani hakkinda düsen 3. dava oldu.

Ekim ayinda Fernandez,1994'te Buenos Aires'te 85 kisinin hayatini kaybettigi Yahudi Dernegine (AMIA) yapilan saldirinin arkasinda Iranli ajanlarin oldugu iddialarini örtbas etmekle suçlandigi dava düsürülmüstü.

Nisan ayinda da Fernandez hakkinda 2015'te döviz aliminda yolsuzluk yaptigi iddiasiyla suçlandigi dava düsürülmüstü.

Kaynak: AA