Bilecik'te 25 Hafiz Için 'Hafizlik Icazet Merasimi' Düzenlendi

Bozüyük Ilçe Müftülügünce, hafizlik egitimini tamamlayan ögrenciler için ’Hafizlik Icazet Merasimi’ gerçeklestirildi.

Bilecik'te 25 Hafiz Için 'Hafizlik Icazet Merasimi' Düzenlendi
4 Eylül Salonu’nda düzenlenen programa Vali Dr. Kemal Kizilkaya, Bozüyük Kaymakami Adem Öztürk, Diyanet Isleri Baskanligi Din Isleri Yüksek Kurulu uzmani Davut Kaya, Il Müftüsü Ali Erhun ve Ilçe Müftüsü Mustafa Topal ile çok sayida vatandas katildi.

Vali Dr. Kizilkaya, Din Isleri Yüksek Kurulu uzmani Kaya’nin Kur’an-i Kerim tilavetinin ardindan yaptigi konusmada, hafizlik icazeti alan erkek ve kiz ögrencilerin, uzun ve mesakkatli bir çalismanin ardindan hafizlik belgelerini aldiklarini ifade ederek, kendilerini, ailelerini ve emegi geçen hocalarini tebrik etti.

"25 hafiz gerçekten Bilecik’imiz için Bozüyük’ümüz için çok kiymetli"

Hafizlarin her türlü ihtiyaçlarinin karsilanmasinda destek olanlara da tesekkür eden Vali Dr. Kizilkaya, ’’Herkesin hayatta hayranlik duydugu, hayran oldugu bazi kimseler ve bazi olaylar vardir. Benim ömrüm boyunca hayran oldugum kimseler hep hafizlar olmustur. Hayran oldugum olay Allah’imizin kitabi Kur’an-i Kerim’imizi hifz etmesi, benim hep hayranlikla izledigim ve takip ettigim, hayranlik duydugum kimseler olmustur. Dolayisiyla bugün hayran oldugum bu hafizlarin töreninde bulunmaktan duydugum memnuniyeti, duydugum sevinci ifade etmek istiyorum. Hafizlarimizin hafizligi mübarek olsun. 25 hafiz gerçekten Bilecik’imiz için Bozüyük’ümüz için çok kiymetli.’’ dedi.

Din Isleri Yüksek Kurulu uzmani Kaya, Il Müftüsü Erhun ve Ilçe Müftüsü Mustafa Topal’in hafizlik üzerine yaptigi konusmalar ve yapilan dualarin ardindan Bozüyük Ilçe Müftülügüne bagli Kumral Abdal Hafizlik Kiz Kur’an Kursu, Sogukpinar Hafizlik Erkek Kur’an Kursu ve Bilecik Osmanli Erkek Hafizlik Kur’an Kursunda hafizlik egitimini tamamlayan 25 ögrenci belgelerini aldi.

’Hafizlik Icazet Merasimi’ ilahilerin okunmasi ve hafiz ögrencilerinin babalarina tesekkür belgesi verilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA