BBP Genel Baskani Destici'den 'Sokagi Tahrik Etmeyin' Uyarisi Açiklamasi

'Milleti birbirine düsürecek hareketlerden kaçinin. Marjinal gruplarin pesine takilmayin'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, "Sokagi tahrik etmeyin. Milleti birbirine düsürecek hareketlerden kaçinin. Marjinal gruplarin pesine takilmayin. Yoksa bu millet size sandikta da sokakta da gerekirse dersin en alasini verir." dedi.

Destici, bir otelde düzenlenen partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Toplantisi'nin ardindan gündeme iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Musafa Destici, 3 yasindaki Müslüme Yagal'in ölümden duydugu üzüntüyü belirterek, bu olayi kabullenemedigini söyledi. Bu tür suçlar için her zaman idam cezasini savunduklarini kaydeden Destici, halkin yüzde 90'inin da bunu destekledigini vurguladi.

Destici, CHP lideri Kemal Kiliçdaroglu'nun Selahattin Demirtas'in çagrisi üzerine miting yapma karari aldigini belirterek, bunun "akilalmaz" bir durum oldugunu ifade etti. Muhalefet mitinglerinin hükümeti erken seçime zorlamak için yapilacagini savunan Destici, muhalefetin ekonomi üzerinden siyasi rant elde etmeye çalistigini söyledi.

Destici, muhalefetin ekonominin düzelmesinden korktugu için erken seçim talep ettigini belirterek, "Bunun için sokagi hareketlendiriyorlar. Bunun için Türkiye'yi bu yollarla seçime götürmeye çalisiyorlar." dedi.

Sokak tecrübesi olan bir hareket olduklarini ancak bunu milletin ve memleketin hayrina görmediklerinin altini çizen Destici, "Sokagi tahrik etmeyin. Milleti birbirine düsürecek hareketlerden kaçinin. Marjinal gruplarin pesine takilmayin. Yoksa bu millet size sandikta da sokakta da gerekirse dersin en alasini verir." diye konustu.

Destici, seçimlerin haziran 2023'te yapilacagini kaydederek, baskanlik sistemine yönetimde istikrarin saglanmasi için geçildigini hatirlatti.

Tüm dünyada gida krizi ve yüksek enflasyonun yasandigina dikkati çeken Destici, muhalefetin algi yönetimi ile ekonomik dengeleri manipüle etmeye çalistigini ifade etti.

Sabit ve düsük gelir grubunun enflasyona ezdirilmemesi gerektigini de dile getiren Destici, asgari ücretin 4 bin 500 liranin, en düsük emekli maasinin ise 3 bin 200 liranin üstünde olmasini gerektigini söyledi.

Kaynak: AA