2050 Büyükçekmece Vizyonu Çalistayi Sona Erdi

Büyükçekmece Belediyesi’nin ‘Gelecek, Sizinle Gelecek’ sloganiyla hayata geçirdigi 2050 Büyükçekmece Vizyonu Çalistayi’nin ilk asamasi tamamlandi.

Türkiye’nin saygin akademisyen, siyasetçi, bürokrat, aydin ve yerel yöneticisinin konusmaci olarak katildigi ve 2 gün boyunca süren çalistayda 5 oturum gerçeklesti. Kapanis oturumunda ise çalistayin genel degerlendirilmesi yapildi.

Çalismalar 7 ay boyunca devam edecek

Büyükçekmece’nin geleceginin planlanacagi toplumun her kesiminden öneri ve taleplerin isiginda gerçeklestirilen 2050 Büyükçekmece Vizyonu Çalistayi, küresel iklim degisikligi, çevre politikalari, kamusal mekan ve kiyi politikalari, kentsel dönüsüm, ulasim ve alt yapi politikalari, toplumsal kapsayicilik ve katilimci yönetim, gençlerin gözünden Büyükçekmece baslikli konular tartisildi. 2050 Büyükçekmece Vizyonu kapsaminda baslayan çalismalar yaklasik 7 ay sürecek ve 2022 yili Haziran ayi sonunda Büyükçekmece halkinin gelecekten beklentileri ve bilimsel veriler isiginda 2050 Büyükçekmece Raporu hazirlanarak kamuoyu ile paylasilacak.

Sonuç bildirgesi yayinlandi

TÜYAP Palas Otel’deki çalistayin ikinci gününde Prof. Dr. Yusuf Erbay’in moteratörlügünde Toplumsal Kapsayicilik ve Katilimci Yönetim Politikalari tartisildi. Prof. Dr. Erbay Arikboga, Prof. Dr. Peyami Çelikcan ve Prof. Dr. Savas Zafer Sahin’in konusmaci olarak katildiklari panelin ardindan Gençlerin Gözünde Büyükçekmece oturumu yapildi. CHP Istanbul Milletvekili Zeynel Emre, Eski Basbakan Yardimcisi Murat Karayalçin’inin da katildigi çalistayin kapanis oturumu Prof. Dr. Rusen Keles’in moteratörlügünde gerçeklesti. Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, Prof. Dr. Kemal Görmez, Merkez Valisi Kayhan Kavas ve Prof. Dr. Mahmut Güler’in konusmaci olarak katildigi kapanis oturumunda çalistayin genel degerlendirilmesi yapildi ve sonuç bildirgesi okundu.

“Gençlik adina çok yararli bir çalistay oldu”

Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün’ün 50 Büyükçekmeceli genç ile bir araya geldigi oturumda gençler, 2050 yilinda görmek istedikleri Büyükçekmece’yi ve Türkiye’yi anlatti. Küresel iklim degisikliklerinden daha az etkilenen, daha yesil, daha etkili çevre politikalari, katilimci yönetim anlayisinin yayginlastirildigi bir gelecek temennisinde bulunan gençler özellikle spor, kültür ve sanat alaninda da çok daha fazla imkan olusturulmasi yönünde düsüncelerini dile getirdi.

Çalistayin her anlamda çok faydali oldugunu kaydeden gençlerin bazilarinin 2050 Büyükçekmece’sine yönelik görüsleri ise su sekilde oldu:

“Sena Aykut: Su an 24 yasindayim, Almanca ögretmeniyim. 2 gündür Büyükçekmece Belediyesi’nin düzenledigi 2050 Vizyon oturumlarina katiliyoruz. Bu oturumlarda çok kiymetli hocalarimizdan çok degerli bilgiler aldik. Bir egitimci olarak ben ekstra mutlu oldum. 2050 yilinda ben saniyorum ki 53 yasinda olacagim. Biraz daha yasliliga adim atiyor olacagim. Ama 53 yasindayken ben su an bunu fark ediyorum bu oturumlardan, aslinda yapilan arastirmalardan fark ediyorum ki biz Büyükçekmece’de su an da böyle ama su andakinden çok daha yesil, iklim krizinden çok daha az etkilenecek bir ilçe görüyorum. Bunun disinda egitim alaninda her aman Büyükçekmece Belediyesi çok aktifti. Fakat gençleri her zaman çok daha fazla önemseyen, çok daha fazla egitim alaninda etkinlikler yapan ve fazlasiyla da gençlere önem veren bir belediyecilik izlenecegini düsünüyorum. Çok mutluyum burada oldugum için.

Atahan Gökçül: Bugün burada Büyükçekmece 2050 Vizyonu programinda degerli hocalarimiz ve belediye baskanimizla beraber, genç arkadaslarimla beraber burada olmaktan çok mutlu oldum ve gelecege umutla bakmami da sagladi bu program. Çünkü gelecek hakkinda bir vizyon sahibi olmak ileride daha yasanabilir, su an da genç oldugumuz için ileri ki dünyada ben ve benden sonraki arkadaslarim daha yasanabilir bir dünyada olmak için çok faydali bir program oldu bence. Çok degerli hocalarimiz geldi bizde burada sorularimiza cevap buldular. Bu programin düzenlenmesinde emegi geçen herkese çok tesekkür ederim. Özellikle Büyükçekmece’nin bir genci oldugum için kendimi çok sansli hissettim. Insallah böyle programlarda tekrardan bulusuruz ve ileriye dönük planlarimizi sekteye ugramadan güzel yasanabilir dünyada ileride görüsürüz.”
Kaynak: İHA