Türk-Is Genel Baskani Atalay Açiklamasi 'Toplumun Yüzde 90'Ini Memnun Edecek Bir Rakam Gelirse Evet Deriz'

Türk-Is Genel Baskani Ergün Atalay, “Asgari ücret konusunda önümüze milletin tebessüm edecegi, belki toplumun yüzde 100’ü memnun olmaz ama yüzde 90’ini memnun edecek bir rakam gelirse evet deriz" dedi.

Türk-Is Genel Baskani Atalay Açiklamasi 'Toplumun Yüzde 90'Ini Memnun Edecek Bir Rakam Gelirse Evet Deriz'


Türk-Is Genel Baskani Atalay ve sendikanin kadin üyeleri, Anitkabir’i ziyaret etti. Aslanli Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine gelen Atalay ve beraberindeki heyet, mozoleye çelenk birakilmasinin ardindan saygi durusunda bulundu. Daha sonra Misak-i Milli Kulesi’ne geçen Atalay, Anitkabir Özel Defteri’ni imzalayarak sunlari yazdi:

“Bir toplum ayni gayeye bütün kadinlari ve erkekleriyle beraber yürümezse ilerlemesine ve medenilesmesine teknik bakimdan imkan, ilmi bakimdan da ihtimal yoktur’ sözünüz yolumuza isik tutuyor. Bu bilinçle ve tüm dünya ülkelerinden önce Türk kadinina verdiginiz haklar için bugün burada Türk-Is’e üye isçi kadinlarimizla birlikte saygimizi sunmaya geldik. Aziz hatiraniz önünde kadina yönelik her türlü siddete karsi oldugumuzu, kadinlarin örgütlenmesinin önündeki engellerin kalkmasi ve kadinlara her alanda firsat esitliginin saglanmasi için mücadelemizi sürdürdügümüzü ifade etmek istiyoruz. Kadinlarin Cumhuriyet ile kazandigi çagdas hak ve özgürlüklerinin toplumun her kesimine ulasmasi için çalismalarimizi sürdürmeye kararlilikla devam edecegiz.”

Törenin ardindan Genel Baskan Atalay, gazetecilerin asgari ücretle ilgili sorularini cevapladi. Yarim asirdir Türk-Is’in masada oldugunu belirten Atalay, “Hükümet ile isveren masada oldugu zaman istedigi asgari ücreti çikartiyorlar. 7 milyonun üzerinde asgari ücretli var. Bu yüzden Türkiye’nin en önemli toplu pazarligi bu” dedi.



Yaklasik 1,5 aydir hem Hazine ve Maliye Bakanligi ile hem Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi ile birçok kez görüstügünü dile getiren Atalay, “Onlar bizim düsüncelerimizi Cumhurbaskanina aktariyorlar. Önümüzdeki günlerde de beraber bir araya gelecegiz. Türk-Is’in katilacak komisyonunu pazartesi günü belirledikten sonra bakanliga bildirecegiz. 1 Aralik’ta ise toplantiya katilacagiz” diye konustu.



Atalay, özellikle rakami hükümetten ve isverenden beklediginin altini çizerek, “Rakamlari biz hükümetin önüne koyduk. Ayin 1’inde rakamlari getirsinler önümüze, bununla ilgili duracagimiz yer ortada. Bugüne kadar 5 kere imzaladik. Özellikle rakam açiklamamaya dikkat ediyoruz. Onlar öncelikle söylesinler ne veriyorlar?” açiklamasinda bulundu.

Siyasi partilerin, sendikalarin farkli farkli asgari ücret rakami telaffuz ettigini söyleyen Atalay, “Bunlari söylemek kolay. Ben de güzel bir rakam söylerim ama söyledigimiz ile aldigimizin arasinda uyum olmasi lazim. Biz de yillardir buna dikkat ediyoruz. Ayin 1’ini bekliyoruz. Insallah önümüze milletin tebessüm edecegi, belki toplumun yüzde 100’ü memnun olmaz ama yüzde 90’ini memnun edecek bir rakam gelirse evet deriz. Eger gelmezse katilmadigimizi ifade ederiz” degerlendirmesini yapti.

(Mevlüt Isli - Ibrahim Çakmak / IHA)
Kaynak: İHA