Afganistan'da Türk Okullarina Girmek Için Yaristilar

Afganistan genelinde düzenlenen Türk okullarina giris sinavina binlerce ögrenci katildi.

Afganistan’daki binlerce ögrenci, ülke genelinde Türk okullarina girmek için düzenlenen sinavda ter döktü. Aralarindan yalnizca 3 bin 500 ögrencinin kazanacagi 15 vilayette gerçeklestirilen sinava katilan ögrenciler, hem liseye giris hem de burs kazanmak için birbiriyle yaristi.

Türkiye Maarif Vakfi Afganistan Temsilcisi Salih Sagir, “Afganistan genelinde 3 bin 500 ögrenci bugün sinavda basarili olacak. Suanda ter döküyorlar içeride. Ögrencilerimizin 7. siniftan itibaren liseye giris sinavi bunlar, ayni zamanda bursluluk sinavi. Afganistan’da, Meydan-i Vardak’ta, Mezar-i Serif, Sibirgan, Akça’da Herat’ta sinavlar okulumuzun oldugu yerlerde yapiliyor. 15 farkli vilayette de sinavlari uyguluyoruz. Oradan ögrenciler okullarimiza gelip egitimlerini alacaklar” ifadelerini kullandi.

Sagir, ögrencilerin bir kisminin Afganistan’da okuyacagini ve kisminin da Türkiye’de üniversiteye girecegini sözlerine ekledi.

Kabil Maarif Müdürü Mawlawi Ehsanullah Khattab ise, “Ülkemizin kalkinmasina her zamanki gibi destek olan Türkiye’ye minnettariz. Özellikle ihtiyaç duydugumuz süreçte egitim alaninda her zaman bizimle omuz omuza durarak ülkemizin gelismesine katki saglamistir” dedi.

Kaynak: İHA