Yüksekova'da ''Demeter Organik Tarim Evi Tarimsal Kalkinma Kadin Kooperatifi' Açildi

HAKKARI – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ‘Demeter Organik Tarim Evi Tarimsal Kalkinma Kadin Kooperatifi’ açildi.

Yüksekova'da ''Demeter Organik Tarim Evi Tarimsal Kalkinma Kadin Kooperatifi' Açildi
Tarim ve Orman Bakanligi Egitim ve Yayin Dairesi Baskanligi tarafindan desteklenen, Hakkari Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan “Organik Sakli Sehirler” projesi kapsaminda yürütülen ‘Demeter Organik Tarim Evi Tarimsal Kalkinma Kadin Kooperatifi’ ilçenin Güngör Mahallesi’nde açildi. Açilisa Hakkari Vali Yardimcisi ve Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Tevfik Kumbasar, Yüksekova Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Resul Özdemir, Yüksekova Ilçe Emniyet Müdürü Murat Günes, Esendere Belde Belediye Baskani Dirbaz Büyüksu, AK Parti Yüksekova Ilçe Baskani Fatih Arslan, Sabanci Vakfi Genel Müdürü Nevgül Birsel Safkan, Türkiye Kadin Dernekleri Federasyonu Baskani Canan Güllü, Hakkari Il Tarim ve Orman Müdürü Vahap Simsek, Yüksekova Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yigit, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Abdurrahman Pinar, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Vedat Çogaç, Hakkari Tüketiciler Birligi Dernegi Baskani Perviz Geçirgen, kurum müdürlüleri ve çok sayida vatandas katildi.

Kurdelenin kesiminden sonra davetliler kooperatifte sergilenen gidalari inceleyerek, isletmeci Hatice Temir’i tebrik etti.

Demeter Organik Tarim Evi Tarimsal Kalkinma Kadin Kooperatifi Baskani Hatice Temir, projenin somut çiktilarinin çok etkili oldugunu ve kirsaldaki kadin çiftçilerin üretime olan tesviklerinin beklentinin üzerinde oldugunu belirtti.

Temir, “4 ay boyunca kirsalda gida kodeksine uygun bir sekilde üretilen organik ürünlerin tamami tek bir günde satiliyor. Proje kapsaminda kirsalda üretim yapan ve üretim yapacak tüm kadinlarin organik ürünlerini bakanlik destegi ile kurulan isletmede pazarlayarak ve web sitesi üzerinden de satislarina baslattik. Tarim ve Orman Il Müdür Yardimcisi Idris Uce koordinatörlügünde yürütülen projemizin basarili bir grafik elde ettigini söyleyebiliriz. Kirsalda üretilen ürün zincirinin artik her yere ulasabilecegini ve geri dönüsümde izlenebilirligi gelistirmek adina hangi köyden hangi kadinin hangi ürünleri ürettigine dair bilgilendirme barkotlari ürünlere basiliyor. Isletmemizde ayni zamanda yöresel yemekler ve yöresel kahvaltinin da oldugunu söyleyebiliriz. Proje sayesinde hem isletme bünyesinde çalisan kadinlarin kazandigini hem de kirsalda üreten kadinlarin kazandigini ve ekonomik olarak aile bütçelerine katki sagliyorlar. Bu projenin hayata geçmesine vesile olan Tarim ve Orman Bakanimiz Bekir Pakdemirli’ye ve Egitim ve Yayin Dairesi Baskanligi teskilatina tesekkür ediyoruz” dedi.

Açilis programi verilen kokteyle son buldu.
Kaynak: İHA