Yüksek Hizmet Ve Büyük Yararlilik Gösteren Gümrük Muhafaza Personeline Nakdi Ödül Verilecek

Devletin ekonomik menfaatleri, dogal ve kültürel miras, çevre ve toplum sagligi ile kamu güvenliginin korunmasinda yüksek hizmetleri görülen ya da olaganüstü durumlarda yasamini ortaya koyarak büyük yararlilik gösteren Ticaret Bakanligi Gümrük Muhafaza personeline nakdi ödül verilmesine iliskin usul ve esaslar belirlendi.

Ticaret Bakanligi tarafindan hazirlanan "Ticaret Bakanligi Gümrük Hizmetleri ve Kaçakçilikla Mücadele Görevlerine Iliskin Nakdi Ödül Yönetmeligi", Resmi Gazete'de yayimlanarak yürürlüge girdi.

Yönetmelikle, silah tasima, bulundurma ve kullanma yetkisine sahip yüksek hizmetleri olan Gümrük Muhafaza personeline nakdi ödül verilmesine iliskin usul ve esaslar düzenlendi.

Buna göre, devletin ekonomik menfaatleri, dogal ve kültürel miras, çevre ve toplum sagligi ile kamu güvenliginin korunmasinda yüksek hizmetleri görülenler, fiilen almakta olduklari aylik tutarlarinin 2 katindan 5 katina kadar, olaganüstü durumlarda yasamini ortaya koyarak büyük yararliklar gösterenler 6 katindan 24 katina kadar parayla ödüllendirilebilecek.

Bunlardan sözlesmeli istihdam edilenlere verilecek ödül tutari, ayni unvanli kadroda çalisan ve hizmet yili ayni olan emsali personel esas alinarak belirlenecek.

Nakdi Ödül Degerlendirme Kurulu ilgili bakan yardimcisi baskanliginda, Gümrükler Muhafaza genel müdürü, genel müdür yardimcisi ile Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlügü ve Personel Genel Müdürlügünce görevlendirilecek birer genel müdür yardimcisi olmak üzere 5 kisiden olusacak.

Nakdi Ödül Degerlendirme Kurulunda nakdi ödül teklifi yapilanlarin durumu tek tek görüsülecek, ödül verilmesinin uygun olup olmadigina iliskin kararlar oy çokluguyla alinacak.

Kurul, somut olayin sartlarina göre personelin emsallerine göre gösterdigi yüksek hizmet ve yasamini ortaya koyma durumunu göz önünde bulundurarak nakdi ödül tekliflerini inceleyecek ve teklifin uygun görülmesi durumunda ödül miktarini belirleyecek. Kurulca incelenerek uygun oldugu degerlendirilen personele iliskin teklifler Ticaret Bakani onayina sunulacak.

Nakdi ödüller, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlügü bütçesinden ödenecek.

Kaynak: AA