Tokat Valisi Balci 12 Bin 500 Ögretmene Kitap Hediye Etti

Tokat Valisi Ozan Balci, 24 Kasim Ögretmenler Günü dolayisiyla Tokat il genelindeki devlet ve özel okullar ile rehabilitasyon merkezleri ve egitim kurumlarinda görev yapan 12 bin 500 ögretmene kitap hediye etti.

Seçkin yazarlarin eserlerinden olusan 12 bin 500 adet kitap, Kitap Tokat ekibi çalisma merkezinde hazirlanarak Tokat merkez, ilçe, belde, köy ve mezra okullari ile özel okullarda görev yapan ögretmenlere gönderildi.

Tüm ögretmenlerin Ögretmenler Günü'nü kutlayan Vali Balci, "Bir sanatçi olarak gördügüm ögretmenlerimiz memleketimizin yüz akidir. Bilgi deyince, akil deyince, bilim deyince, kültür deyince, sanat deyince, gelecek deyince ögretmenler akla geliyor. Bu güzel kavramlarin ve bilginin tasiyicisi ögretmenlerimizdir. Ögretmenlerimizin her zaman yanindayiz ve destekçisiyiz." ifadesini kullandi.

Ögretmenlerle birlikte Tokat'in bütün çocuklarini kendi çocuklari olarak gördüklerini belirten Balci, sunlari kaydetti:

"Onlarin basarisi bizim basarimiz, onlarin derdi bizim derdimiz. Aileler olarak, valilik olarak ögretmenlerimizle birlikte hem Tokat'in gelecegini insa edecek olan çocuklarimizi ve gençlerimizi yetistiriyor, gelecege hazirliyoruz hem de Tokat'in gelecegini ögretmenlerimizle beraber hazirlamis oluyoruz. Ögretmenlerimiz, çok anlamli ve önemli bir görevi özveri ile ifa ediyor. Ögretmenlerimiz bu güzel isleri yaparken bizler de ögretmenlerimizin isini kolaylastirmak, onlara yardimci olmak, destek vermek için egitime dost bir vali olarak her zaman onlarin yanindayiz. Okumanin her daim hayatlarinda olmasi temennisiyle degerli ögretmenlerimizin Ögretmenler Günü'nü canigönülden kutlar, aileleriyle birlikte tüm egitim camiasina saglik, huzur ve basari dilerim."

Kaynak: AA