TBMM Baskani Sentop, Parlamentolar Arasi Birlik Genel Kurulu'na Katilmak Için Ispanya'ya Geldi

TBMM Baskani Mustafa Sentop, Parlamentolar Arasi Birlik (PAB) 143. Genel Kurulu'na katilmak üzere Ispanya'nin baskenti Madrid'e geldi.

Sentop ve beraberindeki heyeti, Madrid'deki Torrejon de Ardoz askeri üssündeki havaalaninda Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Burak Akçapar karsiladi.

Resmi programina yarin baslayacak olan Sentop, Islam Isbirligi Teskilati Parlamenter Asamblesi (ISIPAB) ve Asya Parlamenter Asamblesi (APA) koordinasyon toplantilarina baskanlik ederek PAB 143. Genel Kurulu açilis töreni ve resepsiyonuna katilacak.

Sentop, üç gün boyunca katilacagi toplantilar kapsaminda PAB Baskani Duarte Pacheco ile görüsecek, ikili görüsmeler yapacak.

Madrid'in ev sahipliginde organize edilen PAH Genel Kurulu'nda 170'ten fazla parlamentodan üst düzey katilimcilar yer aliyor.

Toplantilarda Birlesmis Milletler (BM) Kadin Birimi'nin is birliginde hazirlanan, toplumsal cinsiyete duyarliligi içeren, parlamenterlerin çalismalarini kolaylastiracak el kitabi, BM Sürdürülebilir Kalkinma Hedefleri ve bütçelere iliskin bir rehber ve Afrika ülkelerindeki parlamentolarda kadina yönelik cinsiyetçilik, taciz ve siddet hakkinda bölgesel bir rapor da sunulacak.

Parlamenter bakis açisiyla küresel yönetimlerin analizine katilmak ve BM'nin çalismalarini ve Sürdürülebilir Kalkinma için 2030 Gündemi'nin uygulanmasini referans almak için yilda iki kez toplanan PAH, 1500'den fazla parlamenter heyeti bünyesinde barindiriyor.

Kaynak: AA