Sanliurfa'da Ögretmenler Gününe Özel Etkinlik

Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi 24 Kasim Ögretmenler Günü münasebetiyle kentte görev yapan ögretmenler için Mehmet Akif Inan Konferans salonunda program düzenledi.

Sanliurfa'da Ögretmenler Gününe Özel Etkinlik
Sanliurfa Büyüksehir Belediyesine bagli Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi koordinesinde gerçeklestirilen programda ögretmenlere çesitli hediyeler verilirken ögretmenler, mini konserle duygulanirken tiyatro gösterisiyle keyifli dakikalar geçirdi. Istiklal Marsinin okunmasiyla baslayan program Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi’nin hazirlamis oldugu tanitim filmi devam etti. Harran Üniversitesi Konservatuvar Bölümü ögrencisinin sehit ögretmenler için seslendirdigi türküler salonda duygu dolu anlar yasatirken sahneye çikan Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrosu ekibi sahneledigi oyunla ögretmenlere keyifli anlar yasatti.

Ögretmenler Gününün sadece bir güne sigdirilamayacagini ifade eden Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül, ögretmenlik de annelik gibi kutsaldir” dedi.

Beyazgül, “Bazi toplantilar olur ki orada ancak duygular konusur. Ögretmenlerle bulusma insanlarin duygulandigi duygularin konustugu bulusmalardir. Ögretmenler günü bir güne sigmaz. Nasil ki anneler günü tek güne sigmaz iste ögretmenler günü de bizim için hayatimizin her günüdür. “Bana bir harf ögretenin kirk yil kölesi olurum" sözü ögretmenlerimizin yerinin ne kadar farkli oldugunun bir göstergesidir. Pandemi döneminde yüz yüze egitim yerine online egitimin olmasi ögrencilerin ögretmenlerden uzak kalmasina neden oldu. Çok sükür bu durum ortadan kalkti ve ögrenciler ögretmenlerine kavustu. Uzaktan egitimde yalnizca bilgiyi alan ögrenciler simdi sizlerden sevgiyi, merhameti ve sefkati ögreniyorlar” ifadelerine yer verdi.

Program ögretmenlere çesitli hediyelerin takdimi ve çigköfte ikramiyla son boldu.
Kaynak: İHA