New York'ta Sükran Günü Geçit Töreni Renkli Görüntülere Sahne Oldu

ABD’nin New York kentinde düzenlenen Sükran Günü Geçit Töreni’nde onlarca dizi, film ve çizgi karakterin devasa balonlari renkli görüntülere sahne oldu.

New York'ta Sükran Günü Geçit Töreni Renkli Görüntülere Sahne Oldu
ABD’nin New York kentinde 1924’den bu yana her yil düzenlenen Macy’s Sükran Günü Geçit Töreni bu senede renkli görüntülere sahne oldu. Manhattan’da binlerce katilimci ile düzenlenen geçit töreninde bando takimlari, dansçilar performans sergilerken, onlarca dizi, film ve çizgi karakterin devasa balonlari gökyüzünde yükseldi. Balonlar arasinda, Bebek Yoda, Snoopy, Sirin Baba ve Pikachu gibi dünyaca ünlü karakterler yer aldi.

Geçit törenine, katilan 8 binden fazla gösterici 4 kilometre yol kat ederken, Covid-19 salgini nedeniyle bireysel katilim ise yasaklandi. Polisin genis güvenlik önlemleri aldigi töreni, binlerce kisi ise evlerinden ve yol kenarindaki alanlardan izledi.

New York Belediye Baskani Bill de Blasio etkinlikten önce yaptigi açiklamada, "Bu yil geçit töreni tam gücüyle geri döndü. Yeniden dogusumuzun büyük bir isareti olacak" dedi.

Kasim ayinin son persembe günün kutlanan Sükran Günü, ABD’de uzun bir hafta sonu tatili anlamina gelirken, ailelerin bir arada olmak için yaptigi yolculuklar sonucu ülke genelindeki seyahatler de rekor düzeyde artis yasaniyor.
Kaynak: İHA