Johnson Ve Macron, 31 Kisinin Öldügü Kaza Sonrasi Düzensiz Göçü Görüstü

Ingiltere Basbakani Boris Johnson ve Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron, Mans Denizi'nde düzensiz göçmenleri tasiyan teknenin batmasi sonucu en az 31 göçmenin hayatini kaybetmesinin ardindan, düzensiz göçü durdurmanin aciliyeti konusunda anlasti.

Basbakanlik Ofisi 10 Numara'dan yapilan açiklamaya göre, liderler telefon görüsmesinde düzensiz göçü ele aldi.

Johnson ve Macron, "ölümcül geçisleri önlemek için ortak çabalari hizlandirmanin aciliyeti ve insanlarin hayatlarini riske atmaktan sorumlu çeteleri durdurmak için mümkün olan her seyi yapma" konusunda mutabik kaldi.

Sorunun etkili bir sekilde çözümü için Belçika ve Hollanda'nin yani sira kitadaki diger ülkelerle yakin çalismanin önemi üzerinde duran liderler, "trajik can kayiplarinin", bu ölümcül geçisleri durdurmak ve suç çetelerinin islerine darbe vurmak için tüm seçenekleri masada tutmanin hayati önem tasidigini bir kez daha gösterdigini belirtti.

- 31 göçmen hayatini kaybetti

Fransa'dan Mans Denizi üzerinden Ingiltere'ye geçmeye çalisan ve düzensiz göçmenleri tasiyan teknenin batmasi sonucu aralarinda 5 kadin ve 1 kiz çocugunun bulundugunu en az 31 düzensiz göçmen hayatini kaybetmisti.

Olayla ilgili 4 kisi gözaltina alinirken, Fransa Cumhurbaskani Macron, yaptigi açiklamada, Avrupa Birligi'ni (AB) "göç sorununa" iliskin acil toplanti yapmaya çagirmisti.

AB Sinir Güvenligi Ajansi Frontex'in imkanlarinin derhal güçlendirilmesi gerektigini vurgulayan Macron, "Fransa, Mans Denizi'nin mezarliga dönüsmesine izin vermeyecek." demisti.

Kaynak: AA