CHP Genel Baskan Yardimcisi Agbaba, Ardahan'da Konustu Açiklamasi

'Çalisanlarimizin yüzde 56'si asgari ücretle çalisiyor. Yani asgari ücret olagan ücret olmus durumda. Türkiye'nin özeti bu'

CHP Genel Baskan Yardimcisi Veli Agbaba, Türkiye'de çalisanlarin yüzde 56'sinn asgari ücretle çalistigini ve asgari ücretin olagan ücret durumuna geldigini söyledi.

Beraberindeki milletvekilleriyle CHP Il Baskanligini ziyaret eden Agbaba, burada partililerle bir araya geldi.

Agbaba, burada yaptigi konusmada, Ardahanlilarla bulusmaktan mutluluk duydugunu belirtti.

Ardahan'dan önce bazi illerde bulundugunu, gittigi her ilde vatandasin ekonomik sikintilari ile karsilastigi öne süren Agbaba, sunlari dile getirdi:

"Çalisanlarimizin yüzde 56'si asgari ücretle çalisiyor. Yani asgari ücret olagan ücret olmus durumda. Türkiye'nin özeti bu. Türkiye'de ekonomi durma noktasina gelmis. Bakin gübre satilmiyor. Biraz önce bir kooperatifi aradik gübre var mi, yok. Çiftçi üretebiliyor mu, üretemiyor. Yoksul yoksullasiyor. Büyük bir burhanla karsi karsiyayiz. Her 2 gençten biri is bulamiyor. Genç issizimiz 10 milyonu asmis, issizlikle birlikte bir de yokluk var. Bu issizligi ve yoklugu CHP iktidarinda çözeriz."

Birlesik Arap Emirlikleri (BAE) Abu Dabi Veliaht Prensi Seyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan'in Ankara ziyaretine de deginen Agbaba, hükümetin dis politikasini elestirdi.

Agbaba, Türkiye'nin gündeminin her gün yogun oldugunu belirterek, "Türkiye bir uçusa geçmis ama yukari dogru degil, asagi dogru bir uçusa hizla gelmis durumdayiz, uçurumun dibine. Hepimizin görevi Türkiye'yi bu uçurumdan çikarmak. Biz de parti olarak bununla ilgili çalismalar yapiyoruz, önerilerimizi söylüyoruz. Ekonomik darbe girisimi varmis. Varsa ekonomik darbe girisimi bunun faili 19 yildir bu ülkeyi yönetenlerdir." diye konustu.

Ardahan Belediye Baskani Faruk Demir'i ziyaret eden Agbaba, CHP'li belediyelerin örnek çalismalar yaptigini, Ardahan'in da bu illerden biri oldugunu söyledi.

Agbaba ve beraberindekiler esnafi da ziyaret etti, sivil toplum kurulusu temsilcileriyle bir araya geldi.
Kaynak: AA