Bölge Gençleri Için Cazibe Merkezi Olacak Kampin Yapimi Basladi

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi, Dicle ilçesindeki Kralkizi baraj gölü kiyisinda insa ettigi Selahattin Eyyubi Uyanis Gençlik Kampinda çalismalar basladi.

Bölge Gençleri Için Cazibe Merkezi Olacak Kampin Yapimi Basladi
Büyüksehir Belediyesi, gençlere, spor, kültür ve sosyal alanlar olusturmak amaciyla çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Büyüksehir Belediyesi ve Gençlik ve Spor Bakanligi arasinda 1 Temmuz’da imzalanan yatirim protokolü kapsaminda Dogu ve Güneydogu Anadolu bölgesindeki gençlere hizmet edecek olan ’Selahattin Eyyubi Uyanis Gençlik Kampi’ projesi hayata geçirildi.

180 dönümlük alanda dogayla iç içe

Park ve Bahçeler Daire Baskanliginca hazirlanan proje kapsaminda Dicle ilçesindeki Kralkizi baraj gölü kiyisinda Devlet Su Isleri’ne ait tek katli 17 lojmaninin bulundugu 180 dönümlük alanda mevcut yapilar yatakhane ve idari binalara dönüstürülüyor. Ekipler, alanda 860 metrekare yemekhane, 546 metrekare çok amaçli salon, mescit, atölyeler, botanik bahçe ve amfi tiyatro için de insa çalismalarina basladi.

Engelsiz yasam anlayisiyla hazirlanan projedeki yapilarda engelli gençler tüm etkinliklere kolayca erisebilecek. Birçok etkinlige ev sahipligi yapacak olan Selahattin Eyyubi Uyanis Gençlik Kampinda gençler, paintball, zip-line, havuz, okçuluk, yürüyüs ve macera parkurlari gibi farkli sporlari yapma imkani yakalayacak.

Büyüksehir Belediyesi, kampi Haziran 2022’de tamamlayarak gençlerin hizmetine sunmayi planliyor.
Kaynak: İHA