AK Partili Kadinlardan 'Kadina Siddet' Ile Mücadele Kararligi

AK Parti Konya Il Kadin Kollari Baskani Esra Dogan Candan, AK Parti kadrolarinin kadina yönelik siddetle mücadelede reform niteliginde adimlar attigini söyleyerek, “Tek bir kadina yönelik siddete daha tahammülümüz yok” ifadelerini kullandi.

AK Partili Kadinlardan 'Kadina Siddet' Ile Mücadele Kararligi
AK Parti Kadin Kollari tarafindan ‘25 Kasim Kadina Yönelik Siddetle Uluslararasi Mücadele Günü’ dolayisiyla 81 il teskilatinda es zamanli olarak basin açiklamasi gerçeklestirildi.

Bu kapsamda AK Parti Konya Il Kadin Kollari Baskani Esra Dogan Candan, parti il binasinda düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Kadina yönelik siddetin tüm dünyanin sorunu olduguna deginen Candan, AK Parti kadrolarinin kadina yönelik siddetle mücadelede reform niteliginde adimlar attigini ifade etti.

Candan, “2004 yilinda Anayasa’da pozitif ayrimcilik ilkesini düzenledik. 2005 yilinda Türk Ceza Kanunu’nda yaptigimiz degisiklik ile ‘Töre Nedeniyle’ ifadesini ekleyerek, töre cinayetleri faillerine en yüksek cezalari getirdik. Medeni Kanun, Is Kanunu’nda yaptigimiz düzenlemelerle kadini güçlendiren politikalar ve uygulamalarla yolumuza devam ettik. 81 ilde Siddet Önleme ve Izleme Merkezleri’ni kurduk. Kadin Destek Uygulamasi (KADES), elektronik kelepçe, ALO 183 çagri hatti, bakanliklar arasi koordinasyonun güçlendirilmesi, egitimler, eylem planlari ile topyekûn mücadele kararliligimiz artarak devam ediyor” dedi.



“Kadina siddet insanliga ihanettir”

"Bizim medeniyetimiz, kadin, erkek, çocuk, her bir insana ve tüm yaratilmislara muhabbeti, sevgiyi esas alan bir medeniyettir" diyen Candan, “Biz, siddet kimden gelirse gelsin, kime karsi yapilirsa yapilsin, fiziksel, psikolojik her türlüsüyle mücadelede kararliyiz. Genel Baskanimiz, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan ve Emine Erdogan hanimefendinin de önemle vurguladigi gibi kadina siddet, insanliga ihanettir. AK Parti teskilatlari olarak, her adimimizda bu bilinçle hareket ediyor, her firsatta dile getiriyoruz. Tek bir kadina yönelik siddete daha tahammülümüz yok. Sadece ev içi degil, basta PKK olmak üzere tüm terör örgütlerinin kadinlara ve çocuklara yaptigi her türlü siddetle kararlilikla mücadele edecegiz. Yakin zamanda, Cumhurbaskanimiz, Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Ulusal Eylem Plani’nin dördüncüsünü açikladi.

Ardindan bosanmis ese karsi islenen siddet suçuna da agirlastirici hükümler getirilmesi dördüncü yargi paketinde düzenlendi.

Attigimiz tüm bu adimlar, kadina yönelik siddet konusundaki kararliligimizin en iyi göstergesidir” diye konustu.

Kaynak: İHA