Sehit Ögretmen Aybüke Yalçin Kabri Basinda Anildi

Batman'in Kozluk ilçesinde terör saldirisinda sehit olan müzik ögretmeni Senay Aybüke Yalçin için Ögretmenler Günü dolayisiyla Çorum'un Osmancik ilçesindeki kabri basinda anma töreni düzenlendi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla baslayan törende Kuran-i Kerim okundu, dua edildi.

Osmancik Kaymakami Ayhan Akpay, törende yaptigi konusmada, Sehit Ögretmen Senay Aybüke Yalçin’i rahmetle andigini söyledi.

Aybüke ögretmeni sehit edenlerin tarihin karanlik çöplügünde yer alacagini belirten Akpay, "Ancak Senay Aybüke Yalçin ögretmenimizin yetistirdigi ögrenciler ve Senay Aybüke Yalçin ögretmenimiz, hayirla yad edilecektir, biz buna inaniyoruz. Bu saldiriyi gerçeklestirenler en agir cezayi bu dünyada da öbür tarafta da alacaklardir. Biz ilçemizde Senay Aybüke Yalçin ögretmenimizin ismini her yerde, caddelerde, sokaklarda, okullarimizda ögrencilerimiz ile yasatmaya çalisiyoruz. Insallah onun aziz hatirasi sonsuza kadar devam ettirilecektir." dedi.

Osmancik Belediye Baskani Ahmet Gelgör ise Aybüke ögretmenin kallesçe, hunharca katledildigine dikkati çekerek, "Insallah sehit ögretmenimiz Senay hocayi bizden sonraki gelen nesiller de anmaya devam edecek. Biz Senay Aybüke Yalçin hocamizin adini yasatmaya devam edecegiz. Yeni parka adini verdik. Caddelerde, sokaklarda, kültür merkezlerinde kizimizin, ögretmenimizin ismini her yerde yad edecegiz. Eli öpülesi ögretmenlerimize bize 'a' harfini, 'b' harfini ögrettikleri için tesekkür ediyorum." diye konustu.

Ilçe Milli Egitim Müdürü Idris Makineci ise Aybüke ögretmenin sehadetiyle 84 milyon insanin gönlüne taht kurdugunu, her yil anmaya devam edeceklerini söyledi.

Törende daha sonra ögrenciler sehit ögretmen Aybüke Yalçin'in kabrine karanfil birakti.

Törene Cumhuriyet Savcisi Yunus Dönmez, Ilçe Emniyet Müdürü Haluk Karslioglu, Ilçe Jandarma Komutani Üstegmen Nuri Uyar, Ilçe Milli Egitim Müdürü Idris Makineci de katildi.

Kaynak: AA