Ögrenciyken Hayalini Kurdugu Projeyi Kaymakam Olduktan Sonra Hayata Geçirdi

Dikmen Kaymakami Mehmet Nesip Mahir, ögrenciligi döneminde hayalini kurdugu projeyi kaymakam olduktan sonra hayata geçirdi.

Ögrenciyken Hayalini Kurdugu Projeyi Kaymakam Olduktan Sonra Hayata Geçirdi
Kaymakam olmadan önce özel bayramlarda okullardaki basarili çocuklarin makamlara götürüldügünü ve orada fotograflar çekildigini söyleyerek, “Çocukken benim de tek hayalim buydu ve ileride kaymakam olursam bu projeyi farkli sekilde hayata geçirecegim” diyerek çocuklugunda hayalini kurdugu projeyi, kaymakam olduktan sonra hayata geçirmenin verdigi mutlulugu aktardi.

Mahir, pandemi dolayisiyla iki yildan bu yana ögrencilerin egitimlerinde aksamalar yasandigini kaydederek, “Bilhassa uzak köylerimizden gelen çocuklarin egitimlerine dokunmak anlaminda neler yapabilecegimiz konusunda istisarelerde bulunduk. Bu anlamda Milli Egitim bünyesindeki egitim çalisanlari ile çesitli istisareler yaptik, çocuklari motive ederek hayallerindeki mesleklere ulasmalarinin mümkün olabilecegini göstermek istedik” ifadelerini kullandi.

Proje hakkinda bilgiler veren Mahir, “Projemizin ismi ‘Bir Hayalim Var’. Proje ile amacimiz çocuklarimizin ileride seçmek istedikleri meslekler konusunda küçük yaslarda bilgi sahibi olabilmelerini saglamak, aralarinda tatli bir rekabet yaratmaya çalisiyoruz. ‘Bir Hayalim Var’ projesi 5. 6. 7. ve 8. siniflar için baslattigimiz bir proje. Her ay, derslerde islenen konu ve özgün sorulardan olusan deneme sinavlari yapiyoruz. Bu sinavlarda basarili olan 5. 6. 7. ve 8. sinif birincilerine ileride yapmak istedikleri meslekleri soruyoruz, aldigimiz cevap çerçevesinde de hareket ediyoruz. Ögrenci gelecekte ne olmak istiyorsa bir gün boyunca o meslegi yapan kisiyle birlikte hareket ediyor. Bu anlamda bugün 8. siniflar arasinda birinci olan Kerem Istanbullu ile birlikteyiz. Kerem’e ileride ne olmak istiyorsun diye sorduk, o da vali olmak istedigini belirtti.

Bizler de vali olabilmen için önce kaymakam olmalisin dedik. Kerem Istanbullu kardesimizi makam arabasiyla evinden aldik, makama getirdik burada tüm gün bizim isleyisimizi ve çalismalarimizi gördü. Akabinde de valimizi ziyaret ettik. Valimiz Kerem’i çalismalar konusunda bilgilendirdi” diye konustu.

Mahir, çocuklarin hayallerine ulasmanin imkansiz olmadigini, basarinin tek yolunun ise çalismaktan geçtigini söyledi.

Kaynak: İHA