Çorum'da Birlikte Yasadigi Aslihan Dal'i Bogarak Öldüren Saniga Müebbet Hapis Cezasi

Anne Sevgi Dal: 'Hiçbir kadin ölmesin, çocuklar annesiz kalmasin, anneler de çocuksuz kalmasin'.

Çorum'da birlikte yasadigi Aslihan Dal'i bogarak öldüren Polat Hatal, müebbet hapis cezasina çarptirildi.

3. Agir Ceza Mahkemesi'nde görülen durusmaya, tutuklu sanik Polat Hatal, Aslihan Dal'in yakinlari ile taraf avukatlari katildi. Hatal, savunmasinda, öldürme kastinin olmadigini söyledi.

Dal ailesinin avukati ise sanigin kastinin öldürmeye yönelik oldugunu ve indirim uygulanmadan cezalandirilmasini talep etti.

Iddia makami, savunmalarin ardindan tekrarladigi mütalaasinda, tutuklu sanik Polat Hatal'in "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandirilmasini istedi.

Mahkeme heyeti de Hatal'in kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezasiyla cezalandirilmasina karar verdi.

Dal'in annesi Sevgi Dal, durusma çikisi gazetecilere, mahkemenin verdigi karardan dolayi mutlu oldugunu söyledi. Sanigin kizini kasten öldürdügünü ifade eden Dal, "Hiçbir kadin ölmesin, çocuklar annesiz kalmasin, anneler de çocuksuz kalmasin." dedi.

Çorum Kadin Meclisi Sözcüsü Avukat Burçin Solmaz Polat ise saniga takdiri indirim sebebi uygulanmamasinin sevindirici oldugunu belirterek, "Biz bastan itibaren sanigin tasarlayarak, ese karsi ve canavarca hisle öldürme suçundan ceza verilmesi yönünde savunma yaptik. Mahkeme kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezasi verdi. Sanigin pek çok sabikasi oldugu için daha önceki ertelenmis cezalariyla ilgili de ilgili mahkemelerine ihbar edildi." dedi.

- Olay

Çorum'da 3 Ocak'ta Polat Hatal'in 155'i arayarak dini nikahla yasadigi Aslihan Dal'i bogarak öldürdügünü söylemesi üzerine polis, eve çelik kapiyi kirarak girmisti. Yerde hareketsiz halde bulunan Dal, kaldirildigi Hitit Üniversitesi Erol Olçok Egitim ve Arastirma Hastanesi'nde hayatini kaybetmisti.

Evin yakininda gözaltina alinan Hatal, "kasten öldürme suçundan" müebbet hapis cezasi istemiyle yargilaniyordu.

Kaynak: AA