Antakya Medeniyetler Korosu'nun 12 Yillik Solisti 14 Dilde Sarki Ve Ilahi Seslendiriyor

Hatay'da 2007'de kurulan koronun yaklasik 250 konserinde sahne alan Meltem Bingöl Altunay: 'Mesajimiz sudur; 'kimsenin kimseyle düsman olmasina gerek yok, hangi dil ve dinden olursaniz olun yaratilani seviyorum yaratandan ötürü'. Koromuzun en önemli mesaji ise baris mesaji vermesidir ve ben de bu mesaji verdigim için mutluyum'

CEM GENCO - Semavi üç din ve alti mezhep ile farkli meslek gruplarina mensup kisilerden olusan Antakya Medeniyetler Korosu'nun 12 yillik solisti Meltem Bingöl Altunay, 14 dilde sarki, türkü ve ilahiler seslendiriyor.

Kentte 2007'de kurulan koro, Türkçe, Ingilizce ve Arapça basta olmak üzere çok sayida dilde eseri seslendirerek medeniyetler arasinda "köprü" olusturuyor.

Ezgileriyle, birlikte yasama kültürünü anlatan koroda, yaklasik 200 kisi görev aliyor.

Hatay Egitim ve Arastirma Hastanesi hemsiresi Meltem Bingöl Altunay da hastanedeki isinden arta kalan zamanlarda koroda solist olarak görev yapiyor.

Antakya Medeniyetler Korosu'nun Meclis Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki konserlerinde her hafta sahneye çikan Altunay, çesitli türlerdeki sarki, türkü ve ilahilerle müzikseverlerin begenisini topluyor.

- "Su ana kadar 250 konserde sahne aldim"

Meltem Bingöl Altunay, AA muhabirine, yaklasik 12 yildir koroyla sarki söyledigini anlatti.

Koroya seçmeler sonucunda girmeye hak kazandigini ve bir parçasi olmayi basardigini ifade eden Altunay, "Dünyanin birçok noktasinda sahne aldim ve farkli dillerde eserler seslendirdim." dedi.

Altunay, koronun güzel bir amaci olduguna dikkati çekerek söyle konustu:

"Koro güzel bir amaci temsil ediyor ve bunun öncülerinden olmaktan dolayi mutluyum. Haftada bir veya iki kez 4 saat prova yapiyoruz, güzel ve yorucu ama keyifli geçiyor. Her cumartesi de konserlerimiz oluyor. Insanlarla bulusmaktan dolayi çok mutlu oluyoruz. Su ana kadar 250 konserde sahne aldim. Solist olarak 14 dilde sarki ve ilahi seslendiriyorum. Seslendirdigim sarkilar basta Fransizca, Almanca, Ingilizce, Arapça, Kürtçe, Azerice, Zazaca ve Çerkezce olmak üzere 14 dilden."

- "Koronun en önemli mesaji; baris"

Farkli dilde ilahi, sarki ve türkü seslendirebilmenin güç fakat zevkli oldugunu söyleyen Altunay, sunlari kaydetti:

"Insanlari mutlu edebilmek için elimizden geleni yapiyoruz. Mesajimiz sudur; 'kimsenin kimseyle düsman olmasina gerek yok, hangi dil ve dinden olursaniz olun yaratilani seviyorum yaratandan ötürü'. Koromuzun en önemli mesaji ise baris mesaji vermesidir ve ben de bu mesaji verdigim için mutluyum. 14 dilde eseri sürekli dinleyerek ve özümseyerek ögreniyorum. Bundan sonra da sahne almaya devam edecegim. Meclis Kültür ve Sanat Merkezi'nde her hafta verdigimiz konsere yogun ilgi gösteriliyor, bu bizi çok mutlu ediyor."
Kaynak: AA