Bulgaristan'da Ikinci Tura Kalan Cumhurbaskanligi Seçimleri Basladi

Bulgaristan’da ikinci tura kalan Cumhurbaskanligi seçimi için çifte vatandaslar sandik basina kostu.

Bulgaristan'da Ikinci Tura Kalan Cumhurbaskanligi Seçimleri Basladi


Bulgaristan Parlamento ve Cumhurbaskanligi için 14 Kasim’da yapilan ilk tura katilan 23 adaydan en çok oyu alan 2 Cumhurbaskani ve 2 Cumhurbaskani yardimcisi adayi, 5 yil görevde kalmak için yaris bu gün basladi.

Türkiye’deki oy verme islemleri sabah saat 07:00’da basladi.

Kirklareli’nde yasayan çifte vatandaslar sabahin erken saatlerinde Kirklareli TOBB Anadolu Lisesi’nde sandik basina gitti.

Ikinci tura kalan Cumhurbaskanligi adaylarinin yarisacagi seçimin hem Bulgaristan vatandaslari hem de çifte vatandaslara hayirli olmasi temennisinde bulunan Kirklareli Balkan Türkleri Göçmenler Dayanisma Dernegi Baskani Erol Ates, “Bildiginiz üzere geçen hafta Parlamento seçimi ile birlikte yaptigimiz Cumhurbaskanligi seçiminin ikinci tura kalabilecegini tahmin edebiliyorduk. Simdi bu hafta da Cumhurbaskanliginin ikinci turunu bu gün kismetse yapacagiz. Insallah onlarin adina bizlerin adina seçilen Cumhurbaskani daha sag duyulu olur. Cumhurbaskani demek herkesi kavramak demek. Dilegimiz Cumhurbaskani seçilecek kisinin herkesi kucaklayabilmesi. Bu tura 2 aday kaldi. Biri mevcut olan Cumhurbaskani Rumen Radev, digeri de Gen Partisinin destekledigi Anastas Gercikov. Yine her zaman söyledigim gibi hiç fark etmez Parlamento mu Cumhurbaskanligi mi, bir tane oyumuz var mutlaka o oyumuzu gelip kullanalim” dedi.

Ikinci tura kalan Cumhurbaskanligi seçimleri için sandik basina geldiklerini belirten çifte vatandas Melek Sen seçimlerin hayirli olmasi temennisinde bulundu.

Öte yandan seçimler için Edirne’de, Kirklareli’nde 7, Tekirdag’da ise 12 sandik kuruldu.

Sabah saat 07:00’da baslayan oy verme islemi aksam saat 20.00’ye kadar devam edecek.
Kaynak: İHA