IYI Parti Egitim Politikalari Baskani Sunat, Çorum'da Konustu Açiklamasi

'Insallah Allah bizlere nasip edecek, bu içinden çikilmaz durumdan IYI Parti olarak birinci parti çikarak ülkenin kaderini degistirecegiz'.

IYI Parti Egitim Politikalari Baskani Senol Sunat, "Insallah Allah bizlere nasip edecek, bu içinden çikilmaz durumdan IYI Parti olarak birinci parti çikarak ülkenin kaderini degistirecegiz." dedi.

Sunat, partisinin Çorum Kadin Kollari Il Baskanliginca 20 Kasim Dünya Çocuk Haklari Günü dolayisiyla Çorum Ticaret ve Sanayi Odasi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta, Türkiye nüfusunun yüzde 27,2'sinin çocuklardan olustugunu söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Çocuklar gelecegimizin güvencesi, yasama sevincimizdir" sözünü hatirlatan Sunat, bugünün çocuklarinin yarinin sartlarina göre yetistirilmesi gerektigini vurguladi.

18 yasina kadar her bir bireyin yasal olarak çocuk sayildigina dikkati çeken Sunat, "Ülkemizde kabaca hesaplama yaptigimizda 23 milyon çocugumuz var. 18 yasina kadar bütün çocuklarimizin haklarini korumak, onlarla ilgili konularda mücadele etmek hepimizin görevidir. 23 milyon çocugumuz var ama her geçen gün yoksullasan bir milletin çocuklari olarak baktigimizda da üzüntümüz giderek artiyor. TÜIK verilerine göre 7,3 milyon çocugumuz yoksulluk sinirinda." diye konustu.

Türkiye'deki ekonomik sartlardan ötürü ailelerin çocuklarinin temel gereksinimlerini karsilamakta güçlük çektigini savunan Sunat, söyle devam etti:

"Türk parasinin degerini kaybettigimiz ortamda en çok bundan çocuklarimizin etkilendigini, iyi beslenememe, temel ihtiyaçlarini giderememe konusunda büyük sikintilar yasadiklarini hepimiz biliyoruz. Bu nedenle en çok üzerinde durmamiz gereken konularin basinda geliyor çocuklarimiz. Çocuklarin yeterli beslenememeden kaynakli olumsuzluklar yasayacagi bir döneme girecegiz gibi görünüyor. Insallah Allah bizlere nasip edecek, bu içinden çikilmaz durumdan IYI Parti olarak birinci parti çikarak ülkenin kaderini degistirecegiz."

Sunat, Türkiye'nin çekildigi Istanbul Sözlesmesi'nin kadinlarin yani sira çocuklarin da hakkini korudugunu belirterek, sunlari kaydetti:

"Türkiye'de çocuklar öldürülüyor. Daha dün ufacik, 3 yasinda bir Yörük kizi Müslüme öldürüldü. 7 kilometre ileriye kim götürmüs olabilir? Bu ne cahilliktir. Yasamak her çocugun temel hakki. Herkesin ilk görevi çocuklarin yasamini korumak olmali. Bizler yarinlarimizin teminati çocuklarimiz için çalismaya devam edecegiz ve onlara daha iyi yarinlar birakabilmek için çalismalarimizi sonuna kadar sürdürecegiz. Taraf oldugumuz Birlesmis Milletler Çocuk Haklari Sözlesmesi'nin maddelerini uygulayacak ve çocuklarimiz hangi sebeple olursa olsun, her çocugumuzun hak ve imkanlardan mahrum kalmasini engelleyecegiz."

Kaynak: AA