Izmir'deki Depremde Hayatini Kaybeden Ikizler Için Anma Gecesi Düzenlendi

Izmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6,6 büyüklügündeki depremde Riza Bey Apartmani'nin enkazinda 75 saat sonra cansiz bedenlerine ulasilan 15 yasindaki ikizler Çinar ve Sayra Alpgündüz ile depremde hayatini kaybedenler için anma gecesi düzenlendi.

Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen gecenin moderatörlügünü üstlenen ikizlerin annesi Tülin Batmaz'in kuzeni sanatçi Iclal Aydin, depremlerin ve dogal afetlerin, herkesi kimliklerinden arindirip sadece insan olarak birbirine kenetledigini söyledi.

Programin basinda Sayra ve Çinar'in fotograflari ile depremde hayatini kaybedenlerin isimlerinin yer aldigi slayt gösterisi izletildi.

Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal da programda, hem bir ögretmen hem bir siyasetçi olarak en zor konusmalardan birini yaptigini, deprem günü Riza Bey Apartmani enkaz alanina gittiginde çok çaresiz hissettigini söyledi.

Sayra ve Çinar'in geçmiste yer aldigi Anadolu Atesi Izmir ögrencilerinin dans gösterisi de programda yer aldi.

Program sonrasi AA muhabirine açiklamalarda bulunan Iclal Aydin, kuzeninin iki evladini birden kaybetmesinin ardindan bir yil boyunca hayatta kalma ve anlam arayisina elinden geldigi kadar destek oldugunu anlatti.

Yasanan her acinin insanlari birbirine daha da yakinlastirdigini belirten Aydin, "Allah hiçbir ana babaya bu aciyi yasatmasin. Tülin hep 'beni anlamayin beni hiçbirinizin anlamasini istemiyorum' dedi. Ama çok güzel bir soru sordu kendine. 'Onlar gitti ben kaldiysam bunun bir anlami olmali' dedi. O anlam arayisi içerisinde su kuyulari, çesmeler, derslikler, kütüphaneler yaptirdi. 'Iyilik Ikizim' adini verdigi bir iyilik projesi baslatti. Bu gece çocuklarimizla beraber kaybettigimiz 117 cani özlemle aniyoruz. Her felaket bizi birazcik daha yakinlastirsin ve iyiliklerimizi büyütsün istiyoruz." diye konustu.

Öte yandan program öncesinde depremde hayatini kaybedenlerin fotograflarinin yer aldigi sergiyi gezen yakinlari gözyaslarini tutamadi.

Kaynak: AA