Otomobil Ile Hafif Ticari Araç Çarpisti Açiklamasi 2 Ölü, 3 Yarali

Sanliurfa’nin Birecik ilçesinde otomobil ile hafif ticari aracin çarpismasi sonucu meydana gelen trafik kazasinda 2 kisi hayatini kaybederken 3 kisi ise yaralandi. Ölen sürücünün geçen yil ayni otomobille Gaziantep’te hatali sollama yaparak karsi yönden gelen baska bir otomobille çarpistigi ve kazada diger otomobilde bulunan ayni aileden 4 kisinin hayatini kaybettigi ögrenildi.

Otomobil Ile Hafif Ticari Araç Çarpisti Açiklamasi 2 Ölü, 3 Yarali


Edinilen bilgiye göre kaza, gece saatlerinde Sanliurfa’nin Birecik ilçesinde yasandi. Birecik - Sanliurfa karayolunun 5’inci kilometresinde meydana gelen kazada Suphi G.’nin kullandigi 63 ZU 482 plakali Volkswagen marka hafif ticari araç ile Abdullah Cengiz’in kullandigi 34 BJS 643 plakali Skoda marka otomobil çarpisti. Çarpismanin etkisiyle sarampole devrilen otomobil ikiye bölündü. Kazada sürücülerden Abdullah Cengiz olay yerinde hayatini kaybederken Suphi G., Tekin G., Sahin G. ve Mehmet Cengiz yaralandi. Kaza nedeniyle bölgeye çok sayida saglik ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine giden saglik ekipleri, yaralilara ilk müdahaleyi yaptiktan sonra ambulanslarla Birecik Devlet Hastanesine götürdü. Burada tedavi altina alinan yaralilardan Mehmet Cengiz de kurtarilamayarak hayatini kaybetti.

Ayni otomobil 4 kisinin ölümüne neden olmustu

Öte yandan sarampole devrilip ikiye bölünen otomobilin daha önce Gaziantep’te bir kazaya karistigi ve 4 kisinin hayatini kaybettigi ögrenildi.

Kaza 8 Eylül 2020’de Gaziantep-Nizip karayolu Sinan Mahallesi mevkisinde meydana geldi. Iddiaya göre, Nizip istikametinden Gaziantep istikametine giden 34 BJS 643 plakali Skoda marka araç hatali sollama sonucu 27 N 2498 plakali Tofas marka araç ile kafa kafaya çarpisti. Bu sirada Tofas marka aracin arkasinda seyir halinde olan 34 ZJ 1264 plakali sivil polis araci ile 27 BPE 10 plakali kamyonet kazaya karismamak için ani manevra yapip taklalar atarak yol kenarindaki menfeze savruldu.

4 kisi hayatini kaybetti

Yasanan kaza sonucu adeta can pazari yasanirken Tofas marka aracin içerisinde bulunan 2’si çocuk 4 kisi hayatini kaybetti. Kazada 4 araçta bulunan toplam 9 kisi ise yaralandi. Yaralilar olay yerine gelen saglik ekipleri tarafindan yapilan ilk müdahale sonrasi Gaziantep’teki hastanelere kaldirildi.
Kaynak: İHA