New York Borsasi Karisik Seyirle Kapandi

New York borsasi, günü karisik seyirle tamamladi.

Kapanista Dow Jones endeksi, yüzde 0,17 azalarak 35.870,95 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,38 artisla 4.706,64 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,45 kazançla 15.993,7 puana çikti. Böylece, S&P 500 ve Nasdaq endeksleri kapanista rekor kaydetti.

Endeksler, perakende ve teknoloji sirketlerinin güçlü gelen finansal sonuçlarina ragmen enflasyon endiselerinin etkisiyle karisik bir seyir izledi.

ABD'de büyük perakende zincirleri üçüncü çeyrek bilançolarini açiklamaya devam ederken, Walmart, Home Depot ve Target'in ardindan Macy's ve Kohl's gibi firmalarin finansal sonuçlari da beklenenden iyi geldi. Ayrica çip üreticisi Nvidia da gelirinin yüzde 50 arttigini duyurdu.

Ekonomik veri tarafinda ise ABD'de ilk kez issizlik maasi basvurusunda bulunanlarin sayisi beklenenden az olmasina ragmen düsüsünü 7'nci haftaya tasidi. Ülkede ilk kez issizlik maasi talebinde bulunanlarin sayisi 13 Kasim ile biten haftada önceki haftaya kiyasla 1.000 azalarak 268 bine geriledi.

Philadelphia Fed Imalat Endeksi de kasimda piyasa beklentilerinin üzerinde artis göstererek 7 ayin en yüksek seviyesine ulasti.

ABD Merkez Bankasi (Fed) yetkililerinin açiklamalari da yatirimcilar tarafindan takip edilmeye devam ederken, New York Fed Baskani John Williams, ABD'de enflasyonun daha genis tabanli hale geldigini ve gelecekteki fiyat artislarina iliskin beklentilerin arttigini belirtti.

Fed'de güvercin tonlu görüsleriyle bilinen Chicago Fed Baskani Charles Evans ise enflasyonun yüksek kalmaya devam etmesi halinde gelecek yil para politikasinda yapilacak düzenlemelere karsi "açik fikirli" olacagini ifade etti.

Kaynak: AA