Arap Koalisyonu Açiklamasi Husiler Bir Haftada Kizildeniz'in Güneyine 14 Deniz Mayini Yerlestirdi

Suudi Arabistan öncülügündeki Arap Koalisyonu, Yemen'de Iran destekli Husilerin bir hafta içinde Kizildeniz'in güneyine 14 deniz mayini yerlestirdigini bildirdi.

Koalisyondan yapilan ve Suudi Arabistan medyasinda yer alan açiklamada, "Husiler, Kizildeniz'in güneyine düsmanca bir davranis ve tehlikeli bir tirmanisla bir hafta içinde 14 deniz mayini yerlestirdi." ifadelerine yer verildi.

Koalisyon güçlerinin 2015'ten bu yana ticari gemiler ve petrol tankerleri için tehdit olusturan 222 deniz mayinini imha ettigi belirtilen açiklamada, deniz mayinlarinin, Kizildeniz'in güneyi ve Babül Mendep Bogazi'nda deniz seyrüseferini ve küresel ticareti tehdit ettigi kaydedildi.

Yemen'deki Iran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

Ülkedeki çatismalarin son dönemde hükümetin en önemli kalelerinden biri olan, petrol ve dogal gaz yataklarinin da bulundugu Marib ve çevresinde yogunlastigi görülüyor.

Kaynak: AA