ABD'de Cumhuriyetçi Vekil, Biden'in Harcama Paketini Protesto Için 8 Buçuk Saat Konustu

ABD Temsilciler Meclisinin Azinlik Lideri Cumhuriyetçi Kevin McCarthy'nin, Baskan Joe Biden'in 1,75 trilyon dolarlik sosyal harcama paketini oylatmamak için yaptigi 8 saat 32 dakikalik konusma, meclis tarihinin en uzun konusmasi olarak kayitlara geçti.

Biden'in ekonomi planinin ikinci asamasini olusturan 1,75 trilyon dolarlik sosyal harcama paketi, ABD Temsilciler Meclisi Genel Kurulunda dün gece tartismaya açildi.

Tasariyi protesto eden McCarthy, aksam saatlerinde basladigi konusmasini sabah saatlerine kadar sürdürdü. Toplamda 8 saat 32 dakika süren McCarthy'nin konusmasi, ABD Temsilciler Meclisinin en uzun konusmasi olarak tarihe geçti.

Öte yandan harcama paketi, sabah saatlerinde tekrar bir araya gelen Temsilciler Meclisi Genel Kurulu 213'e karsi 220 oyla kabul edildi.

Sosyal harcama paketinin, ABD'de enflasyonun 31 yilin zirvesine ulastigi ve Biden'a olan siyasi destegin azaldigi bir dönemde, Temsilciler Meclisi'nde onaylanmasi Demokratlar için yeni bir "zafer" olarak yorumlandi.

Biden'in ekonomi planinin ilk asamasini olusturan yaklasik 1 trilyon dolarlik altyapi paketi de hafta basinda yasalasmisti.

Kaynak: AA