Manavgat Irmagi Üzerindeki Balik Çiftliginde 13 Bin Alabalik Telef Oldu

Antalya’nin Manavgat ilçesinde irmak üzerinde bulunan tesiste 12-13 bin dolayinda alabalik telef oldu. Alabalik ölümlerinin sebebinin barajdan yeterli su birakilmamasi oldugunu belirten tesis yetkilileri, zararlarinin her geçen gün arttigini dile getirdi.

Manavgat Irmagi Üzerindeki Balik Çiftliginde 13 Bin Alabalik Telef Oldu
Manavgat Irmagi üzerinde alabalik üretimi yapilan bir tesiste, Oymapinar ve Manavgat barajlarindan yeterli miktarda su birakilmadigi için çok sayida alabalik telef oldu. 1994 yilindan beri Manavgat Irmagi üzerinde alabalik üretimi yaptiklarini belirten Ahmet Özel, 2016 yilinda da benzer bir durum yasadiklarini söyledi.



“Baliklar oksijen problemi yasiyor”

Balik ölümlerinin yasanmasi üzerine Gida Tarim ve Hayvancilik Ilçe Müdürlügü’nden tespit istediklerini belirten Özel, “Buradaki sorun irmakta suyun kesilmesidir. Su akmiyor. Cumartesi ve pazar gününden itibaren su akmiyor. Baliklar oksijen problemi yasiyor. Ölümler meydana geliyor. Geçtigimiz 4 günde 12-13 bin balik öldü. Sayamadigimiz daha fazlasi da var, kafeslerde görüyoruz. Balik ölümlerini engellemenin tek yolu barajlardan irmaga yeterli miktarda su verilmesidir. Ama genellikle hafta sonlari kesinti yapiliyor. Su anda 3 gündür dogru dürüst su akmiyor. Su anda bugün de sorduk akmiyormus” diye konustu.

Kaynak: İHA