Antep Savunmasi Gençlere Anlatiliyor

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, milli mücadelenin 100'üncü yili sergisi ile Antep Savunmasi'ni gençlere anlatiyor.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, AK Parti Yerel Yönetimler Baskanliginca Ankara Baskent Millet Bahçesi'nde, gençlere yönelik "Tam Bana Göre Festivali"nde açtigi sergi ile mücadeleyi tüm gerçekligi ile gençlere aktariyor.

Büyüksehir Belediyesi Gazikültür A.S. tarafindan festival alaninin Sahaflar Bölümü'nde açilan sergide, kurumun hazirlayip yayinladigi 143 kitap, Kübbiye Dergisi'nin yayinlanan 5 sayisi, 13 belgesel ve Ayintab haberleri dergisi örnekleri sergileniyor.

Antep Savunmasi'nin kahramanlarinin tanitildigi sergide, Gazi sehrin kültürü, edebiyati, sanati, gelenekleri ve yasamini konu alan yayinlar bulunuyor.

Öte yandan ziyaretçilerin begenisine Milli Mücadele ruhunu yansitacak ve 100’üncü yila özel Gazikültür tarafindan üretilen kutnudan yapilan ay yildizli maske, atki, 2021 Antep Savunmasi ajandasi ve özel koleksiyon ürünler begeniye çikti.

Sergi hakkinda bilgi veren Gazikültür A.S. Genel Müdürü Prof. Dr. Halil Ibrahim Yakar, yüzyil önce gerçeklesen Antep Savunmasi'nin tüm Türkiye'ye örnek olacak bir savunma olarak tarihe geçtigini belirtti.

Festivalde gençlere yüzyil önce bu ülkeye yönelik yapilan oyunlari yüzyil sonra da devam ettigini gösteren sunumlar yaptiklarini aktaran Yakar, sunlari kaydetti:

"Bunun en büyük etkenlerinden bir tanesi yayin faaliyeti yapiyor olmamiz. Yüzüncü yil etkinlikleri çerçevesinde bu yila ait ürettigimiz ürünlerde daha çok çocuklara ve gençlere yönelik çalismalar yaptigimizdan dolayi festivalde tam bu düzen üzerinde devam ediyoruz. Burada çikarilan, gençlere bilinç olusturmak için ortaya konulan yayinlarda, kitaplarda, belgesel filmlerde gençlerin üzerinde etki olusturmasi için bu sergiyi tavsiye ediyoruz. Gazikültür A.S. olarak Gazi sehrin kültürünü, tarihin, edebiyati ile ilgili kitaplar çikariyor, belgeseller yapiyoruz. Amacimiz geçmisle gelecek arasinda bir bag kurup yasananlarin anilarini sürekli diri tutabilmek."

Kaynak: AA