ABD'den 2020 Baskanlik Seçimlerini Etkilemeye Çalistiklari Iddiasiyla Iranli 6 Kisi Ve 1 Sirkete Yaptirim

ABD Hazine Bakanligi, 2020 baskanlik seçimlerini siber saldiri ile etkilemeye çalistiklari iddiasiyla Iranli 6 kisi ve 1 sirkete yaptirim uyguladi.

ABD'den 2020 Baskanlik Seçimlerini Etkilemeye Çalistiklari Iddiasiyla Iranli 6 Kisi Ve 1 Sirkete Yaptirim
ABD Hazine Bakanligi tarafindan yapilan yazili açiklamada, 2020 baskanlik seçimlerini siber saldiri ile etkilemeye çalistiklari iddiasiyla “ABD Seçimlerinde Yabanci Müdahale Halinde Belirli Yaptirimlar Uygulanmasi” baslikli 13848 sayili Yürütme Emri (EO) uyarinca Iranli 6 kisi ve 1 sirkete yaptirim uyguladigi duyuruldu.

Açiklamada, yaptirim uygulanan kisilerin Sajjad Kashian, Seyyed Kazemi, Hosein Akbari Nodeh, Mostafa Sarmadi, Seyed Mehdi Hashemi Toghroljerdi ve Mohammad Bagher Shinrakar oldugu ifade edilerek, yaptirim uygulanan söz konusu sirketin ise Iran merkezli Emen Net Pasargad oldugu aktarildi.

Açiklamada ayrica, söz konusu kisilerin seçmenlerin ABD seçim sürecine olan inancini baltalamaya çalistiklari ve sosyal medyada dezenformasyon yaptigi ifade edildi. Söz konusu kisilerin, sahte bir video ile hileli oy kullanilabilecegini ima ederek, seçime olan inanci baltalamayi amaçladiklari aktarildi.

Hazine Bakan Yardimcisi Wally Adeyemo yaptigi açiklamada, “Hazine, seçim sistemlerimizin bütünlügünü baltalamaya yönelik çabalara karsi koymaya devam edecek” ifadelerini kullanarak, "Bugünkü eylem, ABD hükümetinin seçim sürecine ve halkin ABD kurumlarina olan güvenini sarsmaya çalisan devlet destekli aktörleri sorumlu tutmaya yönelik taahhüdünün altini çiziyor" dedi.

Kaynak: İHA