TBMM Genel Kurulunda AK Parti Ile CHP Arasinda 'Uyusturucu Ile Mücadele' Tartismasi

CHP Malatya Milletvekili Agbaba: 'Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü binasinda 5 bin adet uyusturucu hap ele geçirildi' AK Parti Grup Baskanvekili Özkan: 'AK Parti'nin terörle, uyusturucuyla mücadelede elde ettigi basarilar nedeniyle birileri rahatsiz oluyor'.

TBMM Genel Kurulunda, 5. Yargi Paketi'nin görüsmeleri sirasinda, AK Parti ile CHP arasinda "uyusturucu ile mücadele" tartismasi yasandi.

Kamuoyunda 5. Yargi Paketi olarak bilinen Icra ve Iflas Kanunu ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasi Hakkindaki Kanun Teklifi üzerinde söz alan CHP Malatya Milletvekili Veli Agbaba, "Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügünün binasinda 5 bin adet uyusturucu hap ele geçirildigini" iddia etti.

Çocuklari korumakla görevli bir kurumda uyusturucu ticareti yapildigini öne süren Agbaba, "Normal bir ülke olsa yer yerinden oynar, bakan istifa eder. Görevi çocuklarimizi korumakla yükümlü bir bakanlikta böyle bir skandal varsa bakanin derhal istifa etmesi lazim, il müdürüyle ilgili islem yapilmasi gerekiyor ama tis çikmiyor. Bu olayin pesini birakmayacagiz." diye konustu.

- "Yüzde 53 oy alan Cumhur Ittifaki'nin yüzde 75'e ulasamayacagini mi düsünüyorsunuz?"

Bunun üzerine söz alan AK Parti Grup Baskanvekili Cahit Özkan, "Her türlü elestiri yapilabilir ancak bunu zaten yargimiz tespit etmis, idari makamlar suçluyla mücadelede üzerlerine düseni yapmisken, Meclisin mehabetine uygun olmayan bir dille, Grubumuza dönük bu üslubu kabul etmiyoruz." sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Uyusturucuyla mücadele baglaminda bugün birilerinin rahatsizliginin nedenini bildiklerini ifade eden Özkan, uyusturucu madde geçisinin sonlandirildigini, özellikle yurda dogu sinirindan giren uyusturucu maddelerin, kaynaginda tespit edildigini belirtti.

"AK Parti'nin terörle, uyusturucuyla mücadelede elde ettigi basarilar nedeniyle birileri rahatsiz oluyor" degerlendirmesinde bulunan Özkan, 20 yildan bu yana ortaya koyduklari basarilarin kolay olmadigini, bu basarinin, terör ve uyusturucuyla mücadele ile oldugunu vurguladi.

Cahit Özkan, "Cumhur Ittifaki olarak bu anlamda 2023'te yüzde 75'e kosacagiz. Düsünsenize, yüzde 23 oy alanin yüzde 51 ile seçimleri kazanacagina inanmamizi bekliyorsunuz da yüzde 53 oy alan Cumhur Ittifaki'nin yüzde 75'e ulasamayacagini mi düsünüyorsunuz? Bunu basaracagiz, göreceksiniz." görüsünü paylasti. Özkan'in bu sözleri, AK Parti ile MHP milletvekillerinden yogun alkis alirken CHP, HDP ve IYI Parti milletvekilleri Özkan'a, bir süre alkisla tepki gösterdi.

CHP Malatya Milletvekili Agbaba, satasmadan dolayi söz alarak, "Zindasti olayini anlatacagim. Mahkeme kayitlarina göre Zindasti ifadesinde, 'Ben bir telefon açtim, hanimefendi misafirlerim vardi' diyor. Çok özür dileyerek söylüyorum, nasil ifade edilir biliyorum ama kadin istiyor. 5 kadin geliyor. 500 liraya anlasiyorlar." sözlerini sarf etti. Bunun üzerine, TBMM Baskanvekili Nimetullah Erdogmus, Agbaba'yi uyardi.

Sözlerini sürdüren Agbaba, "Sayin Özkan, Zindasti gibi dünyanin tanidigi uyusturucu baronuna kol kanat germek, ona vatandaslik vermek için ugrasmak sizin isiniz." ifadesini kullandi.

AK Parti Grup Baskanvekili Özkan, ilgili suça bulasanlarin yargi önüne çikarildigini, tutuklandigini ve bazilarinin yargilamasinin devam ettigini belirtti.

Türkiye'nin, çeteler ve mafyalarla mücadelede geçmisle kiyaslanmayacak bir noktada oldugunu vurgulayan Özkan, "Bu anlamda iddialari reddediyoruz. Çeteler, mafyalar, derin ve paralel yapilarla mücadelemizi sürdürecegiz." karsiligini verdi.

- HDP'li Bestas'tan CHP'li Agbaba'ya tepki

HDP Grup Baskanvekili Meral Danis Bestas, CHP'li Agbaba'ya tepki göstererek, "Kadinlari adeta meta olarak niteledi. Bu kavramini reddediyorum, protesto ediyorum ve kadinlardan özür dilemesini bekliyorum." dedi.

CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel de CHP'nin, eril bir dil kullanmama konusunda ciddi hassasiyeti oldugunu söyledi.

Agbaba'nin, "Tutanaktan aktariyorum" diyerek olumsuz bir olayi aktardigini, ancak bunlarin, bazen sikinti yaratabilecegini dile getiren Özel, "CHP Grubu olarak, kadinlari incitme niyetimizin olmadigini teyit ederiz." diye konustu.

Genel Kurulda, 5. Yargi Paketi'nin görüsmelerine devam ediliyor.

Kaynak: AA