Etkin Pismanliktan Yararlanmak Istedi, Yeterli Bilgi Vermeyince Ceza Aldi

Gaziantep'te FETÖ'nün askeri yapilanmasinda 'mahrem imam' olan saniga verilen 7 yil 6 ay hapis cezasinin gerekçesinde, etkin pismanlik hükümleri kapsaminda ifade veren sanigin yeterli bilgi vermediginin belirlendigi yer aldi Gerekçeli karardan: 'Sanigin ByLock programinda ekli kisi listesi ve yazismalarda geçen örgüt mensuplari ile ilgili yeterli bilgi vermedigi, bu içeriklere göre daha çok örgüt mensubunu tanidigi halde ifadesinde sadece birkaç kisi disinda diger örgüt mensuplarindan söz etmedigi anlasilmistir'.

ADSIZ GÜNEBAKAN - Gaziantep'te FETÖ'nün askeri yapilanmasinda "mahrem imam" olan saniga verilen 7 yil 6 ay hapis cezasinin gerekçeli kararinda, etkin pismanlik hükümleri kapsaminda ifade veren sanigin yeterli bilgi aktarmadi kaydedildi.

7. Agir Ceza Mahkemesince, FETÖ'nün askeri yapilanmasinda sorumlu düzeyde yer alan sanik Yusuf K. hakkinda "silahli terör örgütüne üye olmak" suçundan verilen 7 yil 6 ay hapis cezasinin gerekçeli karari tamamlandi.

FETÖ hakkinda bilgilerin aktarildigi kararda, tanik ifadelerine de yer verildi.

Tanik Ö.Y, askeri okulu kazandiktan sonra sorumlu oldugu "Alper" kod isimli kisinin kendisini bu kisiye devrettigini ifade ederek, "Alper kod adli kisi 'bundan sonra bu kisi sizinle ilgilenecek' diyerek sanik Yusuf'u bize söyledi. Bizi iki haftada bir ankesörlü telefon ile arardi, ben çogu zaman telefonlarini açmazdim, açtigimda sohbetlere davet ederdi. Bu bahsettigim durum 2015 yilinin sonlarina dogru yasanmisti. Birkaç kez biz bu sekilde sohbete gittik. Bu zamanlarda Ankara Kizilay'da bulusurduk, kendisi bana 'pek yaklasmayin mesafe koyun' seklinde cümleler söylüyordu. Bizi adresini bilmedigim bir eve götürüyordu. Sohbet ediyorduk." dedi.

Sanigin örgüt içinde "Yunus" kod adini kullandigi, 3 ayri telefon hattinda ByLock bulundugu, programda ekli kisilerin sanigi "yunus bey", "yunusgaziantep" seklinde kaydettikleri belirtilen kararda, 3 hattin da sanigin yasadigi Gaziantep'ten sinyal verdigi vurgulandi.

Sanigin örgüt içerisinde "bölge talebe mesulü" olarak birden çok örgüt evinden sorumlu oldugu, evlerde örgüt elebasinin kitaplarini okudugu ifade edilen kararda, "Sanigin daha sonra örgüt içerisinde askeri ögrencilerle ilgilendigi ve askeri ögrencileri sabit hatlardan aradigi böylelikle sanigin örgüt içerisinde askeri mahrem yapilanmasinda yer alip sorumlu düzeyde faaliyet sürdürdügü anlasilmistir." denildi.

- Etkin pismanlik hükümlerinin sartlarina uymadi

Sanigin yakalandiginda etkin pismanlik hükümlerinden faydalanmak istedigini belirterek, ifade verdigi ve teshiste bulundugu hatirlatilan kararda, su bilgiler yer aldi:

"Sanigin verdigi bilgilerin kisitli oldugu ve örgüt çerçevesinde islenen suçlarla ilgili bilgi vermedigi, ByLock programinda ekli kisi listesi ve yazismalarda geçen örgüt mensuplari ile ilgili yeterli bilgi vermedigi, bu içeriklere göre daha çok örgüt mensubunu tanidigi halde ifadesinde sadece birkaç kisi disinda diger örgüt mensuplarindan söz etmedigi anlasilmistir. Yine örgüt içindeki kendi konumunu kabul etmeyip faaliyetleri ile ilgili de bilgi vermedigi, bu sebeple sanigin beyanlarinin faydali olmadigi görülmekle etkin pismanlik hükümlerinin uygulanma sartlarinin olusmadigi anlasilmistir."
Kaynak: AA