Belçika'da Kapali Alanlarla Zorunlu Maske Kullanimina Geri Dönüldü

Belçika’da korona virüs salgininda günlük vaka sayilarindaki artis nedeniyle kapali alanlarda yeniden maske takma zorunlulugu getirildi.

Belçika’da korona virüs salgininda artan vakalar nedeniyle tedbirler arttirildi. Ülkede korona virüsle mücadele kurallarini belirleyen Ulusal Danisma Kurulu, salginin son durumunu degerlendirmek ve alinacak yeni kararlari görüsmek üzere toplandi. Toplanti sonrasinda açiklanan kararlara göre "kapanma" yerine "tedbirlerin sikilastirilmasi" yoluna gidildi. Toplantinin ardindan düzenlenen ortak basin toplantisinda konusan Belçika Basbakani Alexander De Croo, "Virüs geçtigimiz kis maruz kaldigimiz halinden üç kat daha bulasici. Koronasiz bir kis beklerken hayal kirikligina ugradigimizi kabul etmeliyim. Alarm sinyallerinin tamami kirmizi" dedi.

De Croo, Belçika’nin su anda çogunlukla kullanimi yaslilarla sinirli olan güçlendirici doz asilari, nüfusun geri kalanina da yaymayi planladigini söyledi.



Maske takma zorunlulugu geri geldi

Toplantida alinan kararlara göre okullar hariç kapali alanlarda yeniden maske takma zorunlulugu getirildi.

Okullarda ise karar, bölge yönetimlerine birakildi. 20 Kasim’dan itibaren kafe, restoran gibi kapali mekanlarda oturan herkesin maske takmasi zorunlu olacak ve kural 10 yas ile üzerindeki kapsayacak. Bir önceki yas siniri ise 12’ydi. Ayrica iç mekanda 50, dis mekanda 100 kisiyi asan özel etkinliklerde asi, negatif test sonucu veya hastaliktan iyilesmeyi gösteren "asi pasaportu" istenecek. Ayrica uzaktan çalisma kurali da haftada 4 gün olarak yeniden yürürlüge girecek.

Belçika’da yaz basindan bu yana vaka sayisinda görülen azalma ve asilama oranlarindaki artis nedeniyle maske takma zorunlulugu 1 Ekim’de kaldirilmisti.

Yaklasik 12 milyon nüfuslu Belçika’da son 24 saatte 12 bin 388 yeni korona virüs vakasi tespit edilirken, 41 kisi hayatini kaybetti. Toplam vaka sayisinin 1 milyon 524 bin 862’ye yükseldigi ülkede toplam can kaybi sayisi da 26 bin 444’e ulasti.
Kaynak: İHA