Suudi Arabistan'da Dünyanin En Büyük Yüzen Sanayi Kompleksi Insa Edilecek

Oxagon adi verilen kompleks, 'Neom' olarak bilinen sanayi kentinde olacak.

Suudi Arabistan Veliath Prensi Muhammed bin Selman, dünyanin en büyük yüzen sanayi kompleksini insa edeceklerini açikladi.

Suudi Arabistan resmi ajansi SPA'da yer alan habere göre, Prens Muhammed düzenledigi basin toplantisiyla Suudi Arabistan'in güneyindeki Neom kentinde insa edilecek "Oxagon" adi verilen dünyanin en büyük yüzen sanayi kompleksi projesini duyurdu.

Prens Muhammed, basin toplantisinda Oxagon'un, Suudi Arabistan'in bölgesel ticaretinin yani sira bölgedeki küresel ticaret akisina da destek olacagini belirtti.

Daha önce açikladigi dev "Neom projesi" kapsaminda Neom kentinde insa edilecek yüzen kompleks için çalismalarin basladigini aktaran Veliaht Prens, sanayi kentinin hizlica büyümesinin planlandigini ekledi.

Prens, Oxagon'un, özelde Neom'da genelde ise tüm Suudi Arabistan'da ekonomik büyüme ve çesitlendirmenin hareket noktasi olacagini ekledi.

Tesisin çevreye zarar vermeyecegine isaret eden Muhammed bin Selman, çevrenin korunmasina katki saglayacagini bunun yani sira yeni is imkanlari yaratacagini ve ekonomik büyümeyi gerçeklestirecegini söyledi.

Veliaht Prens Muhammed bin Selman, 2017 yilinda Kizildeniz sahilinde Ürdün ve Misir sinirlarina kadar uzanan 500 milyar dolarlik bir yatirimla "Neom Projesi" adi altinda dev bir sanayi kenti insa edilecegini duyurmustu.
Kaynak: AA