Nevsehir Valisi Becel, Kapadokya Hayali Gerçeklestirilen Vanli Ögrencilerle Bulustu

Nevsehir Valisi Inci Sezer Becel, Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan Kapadokya hayali gerçeklestirilen Vanli ögrenciler ile yemekte bir araya geldi.

Özalp ilçesindeki Eski Emek Mezrasi Ilkokulu ögretmeni Zülfiye Altunbas, 3-A sinifinin resim dersinde ögrencilerden hayallerini çizmelerini istedi ve Kapadokya resmi çizen ögrencisi Edanur Kavut'un burada balona binmeyi istedigini ögrendi.

Ögretmenin, resmin fotografini Kültür ve Turizm Bakanligini da etiketleyip tweet atmasinin ardindan, bakanlik yetkilileri, okul müdürü Mehmet Fatih Balkan ve ögretmen ile temasa geçti.

Düzenlenen organizasyonla, müdür ve ögretmenlerin nezaret ettigi ögrenciler, Kapadokya Alan Baskanliginin misafiri oldu.

Kapadokya'yi 2 gündür gezen 9 ögrenci, Uçhisar beldesinde bulunan bir restoranda Nevsehir Valisi Inci Sezer Becel ile bir araya geldi.

Ögrencilere hediyeler veren Vali Becel, ???????gazetecilere yaptigi açiklamada, hikayenin Edanur Kavut ile basladigini ve güzel bir serüven oldugunu söyledi. Çocuklari misafir etmekten mutlu olduklarini belirten Becel, "Hikaye Edanur'un ödev olarak yapmis oldugu, hayalini çizdigi bir resimle basliyor. Sonra ögretmenimiz Kültür ve Turizm Bakanimizi da etiketleyerek paylasim yapiyor. Onun üzerine biz Kapadokya Alan Baskanligi olarak çocuklarimizi misafir etmek için girisimde bulunduk. Güzel bir serüven basladi çocuklar için. 2 gündür Kapadokya’yi doya doya geziyorlar. Balon deneyimleri oldu. Kapadokya’nin bütün güzelliklerini yasayarak buradan köylerine dönecekler." ifadelerini kullandi.

Ögrencilerin sevinciyle mutlu olduklarini dile getiren Becel, "Biz böyle güzel yüzlü, güzel yürekli evlatlarimizi burada misafir etmenin mutlulugunu yasiyoruz. Gördüklerini çok güzel bir sekilde aktaracaklarina inaniyorum. Ilkokul 3’üncü sinifa giden çocuklar için hayatlari boyunca unutamayacaklari bir deneyim oldu. Bizim de unutmamiz mümkün degil." dedi.

Kaynak: AA