Mescid-I Aksa Imam Hatibi Seyh Ikrime Sabri'nin Hayatini Anlattigi Kitabi Çikti

Mescid-i Aksa Imam Hatibi Seyh Ikrime Sabri'nin kendi hayat hikayesini anlattigi "Hayatimdan ve seyahatlerimden duraklar" adli kitabi yayimlandi.

Isgal altindaki Dogu Kudüs'te yer alan Filistin Kültür Müzesi'nde yapilan kitabin tanitimina Ikrime Sabri ve onlarca Filistinli katildi.

Sabri burada yaptigi konusmada, "Bu, birçok arkadasimin benden ricasiydi ve bana hep 'Hayatin dolu dolu geçti ancak onu belgeleyen eser nerede?' derlerdi." ifadelerini kullandi.

Filistin disina yaptigi seyahatlerde kaydetmedigi olaylar oldugunu aktaran Sabri, "Toplayabildigim kadarini topladim ve duraklar halinde özetledim. Her bir durak büyük önem tasiyor." dedi.

Kitabin alti bölümden olustugunu kaydeden Sabri, ilk bölümde çocuklugu ve yetismesinin, ikinci bölümde hayatinin geri kalan kisminin yer aldigini, üçüncü bölümde de, Filistin disinda Kudüs ve Mescid-i Aksa'da meydana gelen olaylari anlattigi konferans ve seminerleri ele aldigini söyledi.

Sabri, kitabin son üç bölümünde ise Mescid'i Aksa'daki hutbe ve vaazlarindan bazilari, Israil'in kendisini Harem'i Serif'ten uzaklastirma cezalari ve arkadaslarinin kendisi hakkinda yazdiklarinin yer aldigini ifade etti.

Sabri, kitapta ayrica hayatinin farkli dönemlerinde çekilmis fotograflarin da bulundugunu belirtti.

Eski Kudüs-Filistin Müftüsü olan ve halihazirda Kudüs Yüksek Islam Heyeti Baskanligi görevini yürüten Seyh Sabri, Islam hukuku, Kudüs ve Mescid-i Aksa ile ilgili birçok eser kaleme aldi.

Kaynak: AA