Tarim Ve Orman Bakanligi 'Dogu Anadolu Bölgesi Bilgilendirme Ve Istisare Toplantisi' Erzurum'da Basladi

Tarim ve Orman Bakanligi “Dogu Anadolu Bölgesi bilgilendirme ve istisare toplantisi” Erzurum’da basladi.

Tarim Ve Orman Bakanligi 'Dogu Anadolu Bölgesi Bilgilendirme Ve Istisare Toplantisi' Erzurum'da Basladi
Hizmet Içi Egitim Enstitüsü’nde Tarim ve Orman Bakanligi Personel Genel Müdürlügü’nün organize ettigi, Erzurum Tarim ve Orman Il Müdürlügünce organize edilen ve 15-19 Kasim 2021 tarihleri arasinda 5 gün sürecek toplantiya Dogu Anadolu Bölgesi’nden 22 ilin yöneticileri katiliyor.

Tarim ve Orman Bakani Dr. Bekir Pakdemirli’nin tele konferans yöntemiyle katildigi toplantiya Tarim ve Orman Bakanligi Personel Genel Müdürü Adnan Dinç, Erzurum Valisi Okay Memis, Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, Erzurum Tarim ve Orman Il Müdürü Osman Akar, 22 ilden gelen tarim il müdürleri ve sube müdürleri katildi.

Dogu Anadolu Bölgesi Bilgilendirme ve Istisare toplantisi Istiklal Marsinin okunmasiyla basladi.

Ilk konusmayi Erzurum Tarim ve Orman Il Müdürü Osman Akar yapti.

Erzurum Tarim ve Orman Il Müdürü Osman Akar, “Erzurum ili olarak 16 milyon dekar mera varligi, 480 bin hektar islenebilir tarim arazisi, Bir milyon 800 bin büyük ve küçükbas hayvan varligi, yaklasik olarak 10 Milyar TL. Tarimsal degeri ile büyük potansiyele sahip bir ildir. Bizlere gösterilen hedefler dogrultusunda, potansiyelimize katma deger olusturma, isletmelerin karlilik ve sürdürülebilir tarim yapmalarini saglama, bitkisel ve hayvansal ürünlerin artirilmasi, halkimizin saglikli ve güvenli gidaya ulasmasini saglamak için mesai harciyoruz. Bizlere desteklerinden dolayi baska Bakanimiz Dr. Bekir Pakdemirli’ye, genel müdürlerimize ve bizlerin yaninda olan çiftçilerimize, bürokratlarimiza, tesekkür ederim” dedi.

Tarim ve Orman Bakanligi Personel Genel Müdürü Adem Dinç, “Tarim ve Orman Bakanligi Personel Genel Müdürlügü olarak 11-19 Ocak 2021 tarihlerinde tasrada il ve bölge müdürlerimizle pandemi nedeniyle uzaktan istisare toplantisi gerçeklestirdik. O tarihlerde yapilan toplantinin ana temasi olarak bu gün Erzurum’da gerçeklestirilen toplantinin temellerini attik. Dogu Anadolu gibi cografyasi zor bir bölgede insan ve kaynak olarak kit bölgemizde kisitli imkanlarla güzel hizmetler sunuyorlar. Bakanlik olarak tasra uç beylerimiz vatandasin daima var olan imkanlarla yaninda olacak. Tasrada en zor görevi ifa eden bir teskilat konumundayiz” diye konustu.

Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen de, “Bölge bir faaliyetin sehrimizde yapilmis olmasindan son derece memnun oldugumu bildiririm. Tarim ve Orman Bakanligi’nin önemli bir toplantisi yapiliyor. Pandemi, kuraklik, iklim degisiklikleri, gida olmazsa olmaz kendi kendimize yetmeyi ögrenmeliyiz. Ekim alanlari gittikçe daraliyor. Ziraat mühendisleri sayili iken simdi bu sayi artti ki memnun oluyoruz. Belediye olarak makine kiralamasi yapip çiftçimizin emrine sunuyoruz” ifadelerini kullandi.

Erzurum Valisi Okay Memis ise “2 bin rakimli zirvede yasiyoruz. Biz Çukurova, Ege veya Antalya degiliz ama bizim de kendimize has özelliklerimiz var, toprak yapisi çok özel, verimli bir ovada bulunuyoruz. Buranin özelliklerine uygun tarim yapilmasi lazim. Erzurum hayvancilik ili, Erzurum tarim ili, dogrudan gelir olarak her yil 300 milyon bu müthis bir süspansiyon ama bu para uçup gidiyor, bundan yararlanmak lazim, bu konuyu da bu toplantida konusulursa memnun olarak. Biz çiftçilerimizin emrindeyiz” diye konustu.

Tarim ve Orman Bakani Dr. Bekir Pakdemirli video konferans yoluyla toplantiya katildi.

Bakan Pakdemirli en kisa zamanda bölgeyi ziyaret edecegini belirterek toplantinin verimli geçmesi temennisinde bulundu.
Kaynak: İHA