Emekli Güvenlik Görevlisi Yarim Asirdir Hayallerini Tuvale Yansitiyor

Zonguldak'in Eregli ilçesinde yasayan 63 yasindaki Mahmut Sevket Kocaman, yarim asirdir yagli boya ve kara kalem teknigiyle resim yapiyor.

Çocuklugunda çizgi roman karikatürlerinden etkilenerek kara kalem çizmeye baslayan Kocaman, ilkokul yillarinda sinif ögretmeninin destegiyle resim sanatina yöneldi.

Yarim asri askin süredir yagli boya ve kara kalem teknigiyle birçok resim yapan Kocaman, Türkiye Taskömürü Kurumundan (TTK) güvenlik görevlisi olarak emekli olduktan sonra da yeni eserlerini tuvale ve kagitlara yansitmaya devam etti.

Baglik Mahallesi'ndeki evinin bir odasinda küçük atölye kuran Kocaman, özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde çalismalarina agirlik verdi.

Hayallerini tuvale yansitan Kocaman, AA muhabirine, salgin sürecinde 400'e yakin kara kalem ve 40 yagli boya çalismasi yaptigini anlatti.

Çogunlukla Mustafa Kemal Atatürk'ün yani sira es dost resimlerini tuvale aktarmayi sevdigini belirten Kocaman, "Kara kalemden sonra yagli boya resimlerine yöneldim, uzun zamandir da onlari çizdim. Su an resim çalismalarima tekrar kara kalem üzerine devam ediyorum." dedi.

Kocaman, birkaç sene içerisinde 400'e yakin Atatürk portresi çizdigini belirterek, "Yagli boya resimlerinde ise genelde dogup büyüdügüm maden kasabasi olan Kandilli beldesini konu alarak tuvale yansittim. Iki yildir pandemi sürecinde eserlerimi sergileyemedim. Ancak 2017 ve 2018 yillarinda belediyeye ait sergi salonunda resimlerimi sergileme imkanim oldu." diye konustu.

Kaynak: AA