Cumhurbaskani Erdogan, Çanakkale'de Gençlerle Bir Araya Geldi Açiklamasi (4)

'Sinirlardaki korumayi biz Bay Kemal'e sorarak yapmayiz. Bay Kemal, sunu bir defa bilecek, biz Cudi'de teröristleri gömdük, biz Gabar'da teröristleri gömdük, biz Tendürek'te teröristleri gömdük, biz Bestler Dereler'de teröristleri gömdük. Sinirin içinde gömdük, sinirin disinda gömdük' 'Biz, F35'lerde 1 milyar 400 milyon dolar ödeme yaptik ama F35'ler bize verilmedi. Simdi yeni yeni bazi teklifler geliyor, bakalim ne olacak, ne derece dogru, saglikli bilmiyoruz. Ama bunlar bizi en sonunda ev sahibi yapacaklar' 'Türkiye olarak barajlardan baska çikis yolumuz yok. Çünkü biz, bol suya sahip olan bir ülkede degiliz. Ama bütün bunlara ragmen barajlarda attigimiz adimlarla her geçen gün daha iyiye gidiyoruz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Sinirlardaki korumayi biz Bay Kemal'e sorarak yapmayiz. Bay Kemal, sunu bir defa bilecek, biz Cudi'de teröristleri gömdük, biz Gabar'da teröristleri gömdük, biz Tendürek'te teröristleri gömdük, biz Bestler Dereler'de teröristleri gömdük. Sinirin içinde gömdük, sinirin disinda gömdük." dedi.

Cumhurbaskani Erdogan'in, dünkü Çanakkale ziyareti sirasinda, Troya Müzesi'nde düzenlenen Ezineli Yahya Çavus Belgeseli'nin galasinda gençlerle bir araya geldigi programin görüntüleri paylasildi.

Erdogan, ABD'nin, Türkiye'nin Rusya'dan aldigi S-400 Hava Savunma Sistemi'ni iade etmesini istedigini belirterek "Kendilerine biz sunu söyledik, biz niye geri iade edelim? Siz, bize verdiniz de biz almadik mi? Hem vermeyeceksin... Biz de basimizin çaresine bakacagiz. Ruslardan böyle bir teklif bize geldi, oradan aldik. Siz veriyor musunuz? Vermediler." ifadelerini kullandi.

F-35 meselesinde de ayni yanlisin yapildigini vurgulayan Erdogan, "Biz, F-35'lerde 1 milyar 400 milyon dolar ödeme yaptik ama F-35'ler bize verilmedi. Simdi yeni yeni bazi teklifler geliyor, bakalim ne olacak, ne derece dogru, saglikli bilmiyoruz. Ama bunlar bizi en sonunda ev sahibi yapacaklar. Insallah onlari da üretecegiz. " diye konustu.

Erdogan, Türkiye'nin enerji konusunda da iyi bir noktada bulundugunu belirterek sözlerini söyle sürdürdü:

"Artik sismik arastirma gemilerimizi bizzat satin aldik. Sondaj gemilerimizi aldik. Bunlar bizde yoktu. Kiralama sistemiyle gidiyorduk. Gerek Berat Bey döneminde gerekse Fatih Bey döneminde 5 tane bu sekilde gemiye sahip olduk. Simdi Karadeniz'de, Akdeniz'de bu sismik arastirmalarda olumlu sinyaller geliyor. Dogal gazimizi biz üretmeye basladigimiz anda hava degisecek ve vatandasimiz da bunun bereketinden istifade edecek.

Ayni sekilde tarimda çok ciddi yatirimlarin pesindeyiz. Barajlarda iyi bir noktaya dogru geliyoruz. Baraj noktasinda en son geçen hafta Mardin, Siirt, Batman bu bölgenin ortak kullaniminda olan Ilisu Baraji'nin açilisini yaptik. Bu barajin özelligi neydi? Bir defa burada bir tarih vardi. Bütün bu tarihi eserleri kurtardik. Mesela bir küçük saray orada var. Bu küçük sarayi 6 metre yükselterek, barajin altinda, sular altinda kalmaktan kurtardik. Kervansaraylar, camiler, bütün hepsi orada. Köprüler... Bütün bunlarin hepsini kurtardigimiz gibi simdi buradaki Ilisu Baraji'ndan hem sulama imkanlarini yakalayacagiz hem sulamanin yaninda kullanma suyunu da oradan elde etmis olacagiz."

Erdogan, barajlarin ülke için önemine isaret ederek "Türkiye olarak barajlardan baska çikis yolumuz yok. Çünkü biz, bol suya sahip olan bir ülkede degiliz. Ama bütün bunlara ragmen barajlarda attigimiz adimlarla her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Açik kanalet sistemiyle degil, insallah kapali sisteme de geçmek suretiyle sulamada farkli bir yere dogru ülkemizi tasiyacagiz." diye konustu.

- "Kemal amca, gençlerin ne dedigini duydun mu"

"Yakin dönemde CHP, Türkiye'nin dört bir yanina 'Sinir Namustur' pankartlari asmisti ve bunun propagandasini yapmisti. Ancak tezkereye 'hayir' oyu kullandilar. 'Evet oyu kullananlari, Cumhuriyet'e ihanet ve hainlikle' itham ettiler. Ittifak ortaklari da 'evet' oyu kullandi. CHP, ittifak ortagi olan IYI Partiyi hainlikle, Cumhuriyet'e ihanetle mi itham etmekte, yoksa IYI Parti bir seçim stratejisi olarak samimiyetsiz bir evet tezkeresi içine mi girdi?" sorusu üzerine Erdogan, "Gençlik ne düsünüyor? Bay Kemal diyor ki 'Gençler bizimle beraber, amcaniz size ne derse amcanizin dedigini yapin' diyor." yanitini verdi.

Bu sirada bir gencin "Gençler seninle Cumhurbaskanim" demesi üzerine Erdogan, "Kemal amca, gençlerin ne dedigini duydun mu? Bak, gençlik ne düsünüyor. Ama Bay Kemal, 'Cumhuriyet'e ihanettir' diyor. Bu ne safdilliktir. Ve kendi ittifaklari içinde de birbirlerine giriyorlar. Çok açik, net, birisi 'evet', birisi 'hayir' diyor. Birisi de çikiyor, geçmisten kalan tekerlemesini yapiyor. Kim o? Terörist basi. 'Hayirda hayir vardir' diyor. Bunlar birbirlerine girmisler." karsiligini verdi.

Cumhurbaskani Erdogan, sözlerini söyle sürdürdü:

"Sinirlardaki korumayi biz Bay Kemal'e sorarak yapmayiz. Bay Kemal, sunu bir defa bilecek, biz Cudi'de teröristleri gömdük, biz Gabar'da teröristleri gömdük, biz Tendürek'te teröristleri gömdük, biz Bestler Dereler'de teröristleri gömdük. Sinirin içinde gömdük, sinirin disinda gömdük. Utanmadan diyor ki daha da ileri gidiyor 'Kandil'i yerle yeksan edecekmis.' Böyle bir kafa Kandil'i yerle yeksan edebilir mi? Kandil'i yerle yeksan eden biziz. Ve magaralarin içine giren biziz. Hamdolsun, su an itibariyla sinir içinde, sinir disinda her yerde biz variz. Gerek Irak kuzeyinde gerek Suriye sinirlarimiza yakin bölgelerde gerekli olan mücadeleyi en üst düzeyde veriyoruz, vermeye de devam edecegiz. Çünkü biz Çanakkale ruhunu yasayan ve yasataniz, farkimiz bu. Biz ilhamimizi buradan aliyoruz. O ise ilhamini Bati'dan aliyor. Kim o Bati'dakiler? Hani bizi sikayet ediyorlar ya, onlardan aliyor. Bay Kemal, biz 'Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan' diyerek bu yola çiktik. Ve yine biz 'Süheda fiskiracak topragi siksan süheda, cani, canani, bütün varimi alsin da Hüda, etmesin tek vatanimdan beni dünyada cüda' diyerek bu yolda yürüyoruz."

- "Çünkü dert baska"

Erdogan, bu toplantiyi Çanakkale'de yapmalarinin önemine isaret ederek "Çanakkale'de 'Ey sehit oglu sehit isteme benden makber, sana agusunu açmis duruyor Peygamber...' Simdi biz, böyle yürüyoruz. Ama Bay Kemal maalesef oylamada ne yazik ki 'hayir' diyor. Çünkü dert baska. Ama bizim derdimiz bambaska." dedi.

Cumhur Ittifaki olarak teröristlere bulunduklari yerleri mezar ettiklerini, Cudi'de, Bestler Dereler'de, Gabar'da nasil bunu yaptilarsa yapmaya devam edeceklerini vurgulayarak "Gerek IHA'larimizla gerek SIHA'larimizla gerek Akincilarimizla insallah buna devam ediyoruz, devam edecegiz. Su söyle demis, bu böyle demis hiç bizi enterese etmiyor. Çünkü biz, sairin dedigi gibi, 'Allah'a dayan, sa'ye saril, hikmete ram ol, yol varsa budur, bilmiyorum baska çikar yol' diyerek bu yola çiktik."

"2023 TEKNOFEST Çanakkale'de olabilir mi?" sorusuna Erdogan, "Su anda TEKNOFEST'in yol haritasini, planlamasini daha çok BAYKAR yapiyor. Su an itibariyla da önümüzdeki 2022 olsun, 2023 olsun bir tanesinin yine Istanbul oldugunu biliyorum. Bir digerinin Samsun oldugunu biliyorum. Yani Karadeniz, onlari planladilar. Bir digerinin de Azerbaycan'da olacagini biliyorum. Insallah ondan sonraki siraya Çanakkale girer mi girmez mi ona artik BAYKAR yönetimi, Selçuk Bayraktar Bey, daha çok o isleri organize ediyor. Zaten simdi dinlemistir sizin talebinizi. Hayirlisi olsun bakalim." yanitini verdi.

Cumhurbaskani Erdogan'in katildigi program, Çanakkale Türküsü'nün seslendirilmesiyle sona erdi.

(Bitti)
Kaynak: AA