Manisa'da Ögretmen Adaylari Okullari Güzellestirmek Için Kollari Sivadi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Demirci Egitim Fakültesinden 4 ögrenci, "Okullarin Güzellik Elçileri" adli sosyal sorumluluk projeleriyle okullarin duvarlarini boyuyor, bahçelerini düzenliyor.

Ögretmen adayi ögrenciler Buket Ak, Ümmühan Güldali, Duygu Gürsoy ve Ayse Öztürk ilk çalismalarini Abdurrahman Seref Bey Anaokulunda gerçeklestirdi.

Anaokulu bahçesini çiçekler dikerek süsleyen ögrenciler, daha sonra duvarlari çiçek, agaç, gökkusagi gibi figürlerle donatti.

"Okullarin Güzellik Elçileri" ilçe merkezinin yani sira Demirci Belediyesinin de destekleri ile kirsal mahallelerdeki okullarda çalismalar yapmayi hedefliyor.

- Amaçlari farkindalik olusturmak

Türkçe Ögretmenligi 3. sinif ögrencisi Buket Ak, AA muhabirine, çevre konusunda farkindalik olusturmak için sosyal sorumluluk projesi yürüttüklerini söyledi.

Ayni siniftan Ümmühan Güldali da "Okul bahçemizdeki çiçek dikimimizin ardindan okul girisi duvarlarina ögrencilerimize estetik duyarliligin artmasi için çiçek, agaç ve gökkusagi gibi motifler çizerek renklendirdik. Ögrenciler okullarina geldiklerinde bu resimleri görerek daha enerjik olacak ve derslerine neseyle baslayacak." dedi.

Güldali, köy okullarinda kütüphane, bahçe düzenlemesi yapmak istediklerini de belirtti.

Anaokulu Müdürü Oguz Özkahraman ise ögretmen adaylarinin projesiyle okul bahçesinin güzel bir görünüme kavustugunu aktardi.

Kaynak: AA