Vezirköprü'de 1600 Fidan Toprakla Bulusturuldu

Milli Agaçlandirma Günü dolayisiyla Vezirköprü ilçesinde 1600 fidan dikildi.

Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan 84 milyon için üçer fidan olmak üzere toplam 252 milyon fidan dikimi kapsaminda Vezirköprü ilçesinde fidan dikim etkinligi gerçeklestirildi.

Vezirsuyu Tabiat Parki mevkisinde gerçeklestirilen etkinlikte erguvan, akasya, defne ve oya çesitlerinden olusan fidanlar toprakla bulusturuldu.

Kaymakam Halid Yildiz, burada yaptigi konusmada, bu anlamli güne fidan dikerek katki vermek istediklerini belirterek, "Hem dogaya yönelik katki hem de gelecek nesillere daha iyi bir çevre birakma gayreti içerisinde olduk. Ayni zamanda çocuklarimizin da bu anlamdaki farkindaligini artirmak suretiyle gelecekte daha iyi bir dogaya ve daha büyük ormanlara sahip olacagimiza inaniyorum." dedi.

Belediye Baskani Ibrahim Sadik Edis de daha yesil bir çevre ve gelecek nesillere ulasabilmek için etkinlige destek verdiklerini söyledi.

Orman Isletme Müdürü Meryem Burçin Irmak ise hem ekonomik hem ekolojik ve sosyal açidan çok kiymetli olan ormanlarin sürdürülebilirligini saglamak amaciyla 11 Kasim'in Milli Agaçlandirma Günü ilan edildigini anlatti.

Bu kapsamda Vezirköprü'de de 1600 fidani toprakla bulusturacaklarini dile getiren Irmak, "Dikecegimiz türler arasinda oya, erguvan, defne ve akasya fidanlarimiz var. Fidanlarimizin tutmasini diliyorum." diye konustu.

Etkinlige Vezirköprü Cumhuriyet Bassavcisi Hamza Ocak, Vezirköprü Agir Ceza Mahkemesi Baskani Abdullah Boyraz, Vezirköprü Jandarma Komutani Binbasi Ümit Çetinkaya, Ilçe Emniyet Müdürü Ridvan Koç, Ilçe Milli Egitim Müdürü Resül Özata, Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Mehmet Uyar, AK Parti Ilçe Baskani Mehmet Kurt ile vatandaslar katildi.

Kaynak: AA