Malatya'da Ilçelere Aritma Tesisleri Yapiyor

Malatya Büyüksehir Belediyesi MASKI Genel Müdürlügü, Malatya’nin en büyük ilçelerinden biri olan Dogansehir’e Atiksu Aritma Tesisi kazandiriyor. Temiz Su, Temiz Çevre, Saglikli Gelecek anlayisini Malatya’nin her metrekaresine isleyen MASKI Genel Müdürlügü, 3 yillik periyotta Dogansehir’e 70 kilometre içme suyu, 35 kilometre kanalizasyon hatti, 12 içme suyu deposu yapti.

Malatya'da Ilçelere Aritma Tesisleri Yapiyor
Dogansehir’in Çiglik Mahallesi sinirlari içerisinde 12 dönüm alan üzerine kurulacak olan Atiksu Aritma Tesisi için temel atma, altyapi ve üstyapi yatirimlari içinde açilis töreni düzenlendi.

Allah için kurban kesilerek hazirlanilan temel atma ve açilis törenine, Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay, Dogansehir Kaymakami Mehmet Kiliç, Dogansehir Belediye Baskani Durali Zelyurt, Hekimhan Belediye Baskani Turan Karadag, siyasi parti ilçe baskanlari, muhtarlar, sivil toplum kurulusu temsilcileri, Büyüksehir Belediyesi ile MASKI yöneticileri ve çalisanlari katildi.

Törende ilk olarak Çiglik Mahallesi Muhtari Dogan Dagdeviren konustu.

Kanalizasyon ve içme suyu hatlarinin yenilendigini belirten Muhtar Dagdeviren, “Kanalizasyon atiklarimiz derelere ve baraja akiyordu. Temeli atilacak olan Aritma Tesisi bu çevre sorununu çözecek. Bu sorun ortadan kalkacak. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum” dedi.

Dogansehir’in kangrene dönüsmüs sorununun çözülecegini hatirlatan Dogansehir Muhtarlar Dernegi Baskani Mehmet Hatun, “Bugün temel atma töreninin gerçeklestirildigi bu hizmet, Büyüksehir Belediyemizin Dogansehir halkina verdigi önemin en güzel kanitidir. Kanalizasyon atiklarinin aritilmamasi Dogansehir için kangren yarasiydi. Bu tesisin yapilmasiyla bu yaramiz iyilesecek” seklinde konustu.

Atiksu Aritma Tesislerinin toplum sagligi üzerinde önemli etkisi oldugunu ifade eden Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Malatya Sube Baskani Mustafa Eren, “Sehirlerin en büyük ihtiyaci altyapidir. Altyapi olmadan bir sehir kurulamaz. Kurulsa bile saglikli olmaz. Büyüksehir Belediyemiz tarafindan toplum sagligi için kurulan bu tesis Dogansehir’e hayirli olsun” dedi.

Büyüksehir Belediyesi Yol ve Altyapi Koordinasyon Daire Baskani Hakan Demir de Dogansehir’de yapilan yol çalismalariyla ilgili bilgiler verdi. 2019 yilindan 2021 yilinin Kasim ayina kadar Dogansehir’de 247 kilometre yol asfaltladiklarini açiklayan Demir, “Dogansehir ilçemizde Büyüksehir Belediyemizin görev alaninda bulunan asfaltsiz bir yolumuz yoktur. Uzun yillardir beklenen sanayi sitesinin sicak asfaltlamasini yapip halkimizin hizmetine sunduk. Dogansehir’imize hayirli olsun” ifadelerini kullandi.

Temeli atilan Atiksu Aritma Tesisinin Dogansehir’de 20 bin nüfusun ihtiyacini karsilayabilecek kapasitede oldugunu belirten MASKI Genel Müdürü Mehmet Mert, Malatya’nin bütün ilçelerine Atiksu Aritma Tesisi yapacaklarini söyledi.

Dogansehir’e 2 yil içerisinde yaklasik 105 kilometrelik içme suyu ve kanalizasyon hatti yaptiklarini vurgulayan Genel Müdür Mert, “Dogansehir de içme suyu ve kanalizasyon altyapisina dair bir sikintimiz yok. Yapacagimiz bazi yatirim ve hizmetlerimiz var. Her ilçemize aritma tesisleri yaparak akarsularimizi koruyacagiz. Çevremizi temiz tutacagiz. Bu hizmetlerin yapilmasinda, bizlere imkan saglayan Büyüksehir Belediye Baskanimiz Selahattin Gürkan’a tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Milliyetçi Hareket Partisi Dogansehir Ilçe Baskani Saffet Yagci, “Dogansehir’e hizmet etmek için çalismalar yapan herkese tesekkür ediyorum. Büyük bir sorunumuz çözülüyor” dedi.

Büyük Birlik Partisi Ilçe Baskani Yasar Toraman da, “Ilçemize yapilan hizmetlerde emegi olan rahmetli baskanimiz Vahap Küçük’e, suan ki baskanimiz Durali Zelyurt’a MASKI Genel Müdürlügü’ne ve Büyüksehir Belediye Baskanimiz Selahattin Gürkan’a tesekkür ediyorum” dedi.

Dogansehir’in Atiksu Aritma Tesisine ihtiyaci oldugunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Dogansehir Ilçe Baskani Kenan Erdem, tesisin yapimina vesile olan herkese tesekkür etti.

Aritma Tesisinin Dogansehir’in atiklarini temizledigi gibi güzel bir çevrenin olusmasina da katki sunacagini belirten AK Parti Dogansehir Ilçe Baskani Murat Kavuncuoglu, “Aritma tesisimiz Dogansehir’e hayirli olsun. 2019 yilinda Selahattin Gürkan Baskanim Dogansehir’e geldiginde, asfaltsiz yol, içme suyu, kanalizasyon sorunu kalmayacak demisti. Yapilan çalismalarla sözünü yerine getirdi. Emeklerinden dolayi herkese çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’in parti ayirmaksizin herkese hizmet ettigini hatirlatan Hekimhan Belediye Baskani Turan Karadag, “Bugün burada konusulan hizmetleri Malatya’nin 13 ilçesinde de yapan Büyüksehir Belediye Baskanimiza tesekkür ediyorum. Uzaklik, zor arazi sartlari demeden ulasilmasi zor yerlere bile hizmet götürüyorlar. Selahattin Baskanim ayrim yapmadan tek derdi hizmet olacak sekilde hareket ediyor. Bizlerde her zaman yanindayiz” dedi.

Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’in Dogansehir’e büyük önem verdigini söyleyen Dogansehir Belediye Baskani Durali Zelyurt, “Yaklasik maliyeti 15 milyon olan aritma tesisimiz ilçemiz için büyük bir ihtiyaçti. Büyüksehir Belediye Baskanimizin ilçemize verdigi önem bizleri mutlu ediyor. Baskanimiz bizlere, derelere kanalizasyon sulari akmayacak, insanlarin sosyal yasami olumsuz etkilenmeyecek demisti. Çalismalara hemen basladilar. Bugün bu çalismanin meyvelerini topluyoruz. Yol çalismalarimiz için yine büyüksehir belediyemizle is birligi halindeyiz. Ilçem ve vatandaslarim adina emegi olan herkese tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Altyapinin önemine deginen Dogansehir Kaymakami Mehmet Kiliç ise “Büyüksehir Belediyemiz ilçemizde sikintilari çözmek için büyük bir gayret içerisinde. Atiksu aritma tesisimiz basta olmak üzere tüm alt ve üstyapi çalismalari ilçemize hayirli olsun” dedi.



“Görevimiz memlekete hizmet etmek”

Büyüksehir Belediyesi’nin ve MASKI’nin Dogansehir Ilçesi’ne büyük yatirimlar yaptigini belirten Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, “Dogansehir’in altyapisi için 70 km içme suyu, 35 kilometre kanalizasyon hatti insa ettik. Ilçelerimiz için çok önemli olan ve bizlerin öncelik sirasina koydugumuz atiksu aritma tesisini insa ediyoruz. Bizim görevimiz memlekete hizmet etmektir. Göreve basladigimizda, 21. yüzyilda asfaltsiz yolumuz, içme suyu olmayan köyümüz kalmayacak, akarsularimiza atiksular karismayacak dedik. Bunun için çalismalar baslattik. Çok sükür, bugün Malatya Türkiye’de en çok yatirim yapan büyüksehir belediyesidir. Dogansehir atiksu aritma tesisimizle beraber diger ilçelerimizde de tesisler insa ediyoruz. Kanalizasyon atiklarinin akarsulara karismasini kesinlikle istemiyoruz. Ihtiyaç olan yerlere yeni tesisler insa etmek için çalismalar yapiyoruz. Bizler yatirim yaparken ayrim yapmiyoruz. Hangi ilçenin, mahallenin ihtiyaci varsa oraya hizmet götürüyoruz. Bizler bir olacagiz, diri olacagiz, Dogansehir olacagiz, Malatya olacagiz hep birlikte Türkiye olacagiz” dedi.

Malatya genelinde yapilan yatirimlara da deginen Baskan Gürkan, “Kuzey Kusak Yolu çalismalari baslattik. Güney Kusak Yolunu tamamladik. Anayurt Bulvari, Altin Kayisi Bulvari, Mihlidut Caddesi, Sehit Kibris Caddesi, Çiftlik Caddesi’nde çalismalarimizi tamamladik. Danisment Gazi Bulvari içinde ihale sürecini baslattik.12 bin 313 kilometrekarelik alana sahip sehrimizin 13 ilçesi 718 mahallesinde çalismalar yapiyoruz. Büyüksehir’e ait asfaltlarin yüzde 99’unu bitirdik. Ilçe belediye baskanlarimizla beraber ilçelerinde yollarini asfaltlamak için çalismalar yapiyoruz. Yaklasik 3 bin 200 kilometrelik yol çalismasi yaptik. Bu cumhuriyet tarihinin rekorudur. Bunlari pandemi ve deprem gibi sikintilarin oldugu zamanda yapiyoruz. Biz sehrimizi ve insanimizi seviyoruz. Biz sehrimize asigiz. Durmak yok yola devam diyoruz. Dogansehir’e yapilan hizmetlerin hayirli olmasini diliyorum” seklinde konustu.

Yapilan protokol konusmalarinin ardindan törene istirak eden protokolün katilimi ile Dogansehir Atiksu Aritma Tesisinin temeli atildi, yapilan alt ve üst yapi yatirimlarinin da kurdelesi kesilerek açilisi gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA