Esrarengiz Evde Yanginlar Devam Ediyor Açiklamasi 16 Günde 17 Kez Yandi

Kastamonu’da esrarengiz bir sekilde bir haftada 6 kez alevlere teslim olan ev, yanmaya devam ediyor. 16 gün içerisinde bilinmeyen bir sebeple 17 kez yanan evde yasayan aile, Diyanet Isleri Baskanligindan yardim istedi.

Esrarengiz Evde Yanginlar Devam Ediyor Açiklamasi 16 Günde 17 Kez Yandi
Kastamonu’nun merkeze bagli Kurusaray köyünde yasayan Dadayli ailesinin yasadigi evde bilinmeyen bir sebeple sürekli olarak yanginlar çikiyor. 1 haftada 6 kez yanmasi ile gündeme gelen evde, esrarengiz yanginlar devam ediyor. Merak konusu olan ev, 16 gün içerisinde üst üste 17 kez yandi. Küçük çapta çikan yanginlara ise aile kendi imkanlariyla müdahale etti. Yanginlar nedeniyle Dadayli ailesi, büyük korku yasiyor. Korku sebebi ile aile, evdeki bütün esyalari da sokaga çikartti. Üzeri branda ile örtülen esyalarin bazilarinin da çikan yanginlarda zarar gördügü görüldü.

Evin disinda aileye ait ahir ve samanlikta da yanginlar çikti. Samanlikta çikan yanginda 40 bin lira civarinda saman, arpa, bugday gibi tahil ürünlerinin yandigi belirtildi.

Yangin söndürme hortumuyla evde nöbet tutuyorlar

Dadayli ailesi, ellerine aldigi yangin söndürme hortumuyla evde nöbet tutmaya basladi.

Yangin çiktigi alanlarda elektrik tesisatinin da olmadigi ifade edilirken, çekyat, çiçeklik, buzdolabi, çekmece gibi yerlerde yanginin basladigi belirtildi. Esrarengiz yanginlarin yasandigi evde aile, Diyanet Isleri Baskanligindan evlerini inceleme talebinde bulundu. Çikan yanginlar sebebi ile evde duramayan aile, geceyi araçlarinda geçirmeye basladi.



“Çikan yanginlara itfaiye hortumu ile müdahale ediyoruz”

Ilk yanginin 27 Kasim’da yatak odasindan basladigini söyleyen ev sahibi Ahmet Dadayli, “Yatak odasindaki yangini söndürdük. O günden bu tarafta her gün evimiz yaniyor. Simdiye kadar 17 kez evimiz yandi. Su ana kadar 2 defa jandarma ve itfaiye ekiplerine haber verdik. Onlar sag olsun geldiler, söndürdüler, yardim ettiler. Sonuçta neden yandigiyla ilgili bir sey bulamadik. Evimizde çikan küçük çaptaki yanginlari da bizler kendi imkanlarimizla söndürdük. Itfaiye hortumu ile müdahale ediyoruz. Gece gündüz bekliyoruz. Sasirdik, evimizde yanmayan yer kalmadi. Bütün esyalarimiz, elbiselerimiz, çoraplarimiza varana kadar her sey yandi. Devlet büyüklerimizden bizlere yardimci olmalarini istiyoruz. Maddi durumumuz yok, evimizde bekliyorduk. Bekleyecek yerimizde kalmadi. Sokak aracin içerisinde nöbet tutuyoruz. Halen evimizde nöbet tutmayi sürdürüyoruz. Elimizden bir sey gelmiyor, sadece çikan yangini hemen söndürmeye çalisiyoruz. Sasirdik, ne yapacagimizi bilmiyoruz” dedi.



“Diyanet Isleri Baskanligindan yardim talep ediyoruz”

Diyanet Isleri Baskanligindan yardim talebinde bulunan Ahmet Dadayli, “Küçük bir oglum vardi, o da korktugu için Kastamonu’ya abisinin yanina gitti. Bizde korkar olduk, evde oturamiyoruz. Evin önünde aracin içerisinde kaliyoruz. Gece gündüz evi bekliyoruz. Bugün buradan mi yangin çikacak, yarin baska yerden mi yangin çikacak. Yatak mi yanacak, öbür oda mi yanacak. Saskiniz, ne yapacagimizi bilmiyoruz. Artik devlet büyüklerimizden, Diyanet Isleri Baskanligindan yardim istiyoruz. Biz biktik, yardim talep ediyoruz. Ne yapacagimizi sasirmis durumdayiz” diye konustu.



“Ayagimdaki çoraba kadar yandi, saskinlik içerisindeyiz”

Evlerinde hiçbir esyalarinin kalmadigini söyleyen Ahmet Dadayli, “Evimizde hiçbir sey kalmadi. Çorabimiza varana kadar yandi. Televizyon, buzdolabi, çekyat, koltuk, yatak, yorgan evde ne varsa hepsi yandi. Artik ayagima giymeye çorabim dahi kalmadi. Devlet büyüklerimizden, hayirsever vatandaslarimizdan bir yardim talep ediyoruz. Oturacak evimiz yok, evi yeniden yaptiracak gücümüz yok. Çiftçilik yapiyorum, aylik normal bir kazancimda yok. Sasirmis durumdayiz. Ev görüldügü üzere her yeri yandi. Odalar kapkara oldu, camlar yandi, odalar is oldu. Koltuklarimiz, halilarimiz yandi, artik yardim bekliyoruz” seklinde konustu.



“Diyanet Isleri Baskanligindan hocalarimizin incelemesini istiyoruz”

Evlerinin sürekli yandigini belirten ev sahibi Mehmet Dadayli ise “Bu odada otururken karsi oda yaniyor. Orayi söndürüyoruz, bu sefer bu oda yaniyor. Burayi söndürüyoruz, samanlik yaniyor. Samanligi söndürüyoruz, ahir yaniyor. Ahiri söndürüyoruz bu sefer evin dis cephesi yaniyor. Artik elimizde, evimizde hiçbir sey kalmadi. Bütün esyalarimiz yandi. Gece sokakta arabanin içerisinde nöbet tutuyoruz. Elimizde itfaiye hortumu var, acaba neresi yanacak. Acaba çati mi yanacak, yoksa diger oda mi yanacak. Sasirdik kaldik, akil mantik alacak bir sey yok. Tek istegimiz Diyanet Isleri Baskanligindan hocalarimiz gelsin, bir inceleme de bulunsun. Artik bizler bu evde duramaz olduk. Sürekli bir yerler yaniyor. Bizde ne yapacagimizi sasirdik kaldik, bütün esyalarimizi yandi. Hiçbir seyimiz kalmadi. Elimizde avucumuzda hiçbir sey kalmadi. Bir çitirti gelse hemen gidip bakiyoruz. Korkuyoruz, bir yerden ses gelse hemen bir yer mi yaniyor acaba diye bakiyoruz. Hep panik içerisinde, diken üstünde duruyoruz” ifadelerini kullandi.

“Evde duramiyoruz, incelenmesini istiyoruz”

27 Kasim’dan bu tarafa 17 defa evlerinin yandigini ifade eden Mehmet Dadayli, söyle konustu:

“2 defasinda itfaiye ve jandarma ekiplerini çagirdik. Ondan sonrasinda da yanginlar küçük çapta oldu, bunlari da kendi imkanlarimizla müdahale ettik. Yangin vanasindan aldigimiz yangin hortumuyla bu yanginlara müdahale ediyoruz. Diyanet Isleri Baskanligindan gelip evimizi incelemelerini istiyoruz. Artik bu evde biz duramiyoruz.”

Öte yandan, jandarma ekipleri de sik sik yanginlarin çiktigi bölgeye devriye görevi atarak incelemelerde bulunuyor.
Kaynak: İHA